2.6.2022

Svart Records julkaisee Magyar Possen klassikkolevyn Kings of Time vinyylinä lokakuussa

Svart Recordsin toiskymmenvuotisen historian aikana on moni yhtiön henkilöstön henkilökohtainen märkä uusintajulkaisuhaave saatu toteutettua, mutta yksi porilaisen suurteoksen mentävä aukko unelmissa on ollut – joitain vuosia sitten lopetettu post rock -yhtye Magyar Posse ja aivan erityisesti heidän toinen albuminsa Kings Of Time (2004). Vuosien suunnittelu- ja jahkailutyö on nyt saatettu päätökseen, ja tämä kotimaisen instrumentaalimusiikin keskeisin kruununjalokivi kaiverretaan muoviseokselle syksyllä 2022.

Magyar Possen debyytti We Will Carry You Over The Mountains (2001) oli jo kotimaassamme ennennäkemättömän vaikuttava Ennio Morriconea ja Goblinia tuohon aikaan trendien aallonharjalla kelluneeseen niin kutsuttuun post rockiin naitattanut eepos, mutta kolme vuotta myöhemmin ilmestynyt Kings Of Time vei ilmaisun sellaisille tasoille, että levyyn hullaantuivat muutkin kuin ajan hermoa seuraavat musiikkikriitikot. Seitsemästä nimettömästä kappaleesta koostuva 45-minuuttinen teos on kuin musiikkia päänsisäiseen elokuvaan, jossa slaavilainen melankolia ja 60-luvun alun uuden aallon maisemat vaihtuvat välillä spagettiwestern-erämaahan tai neuvostoliittolaisiin avaruuselokuviin.

Levy julkaistiin aikoinaan 20-luvun neuvosto-avantgardea hönkivissä punamustissa värisävyissä. Svart Recordsin yhteistyössä orkesterin jäsenten kanssa koostama vinyylipainos vaihtaa muuttuneiden aikojen kunniaksi kannen sinisiin sävyihin. Levyn mukana tulee vihkollisen verran memorabiliaa ja tekstiä albumin syntyaikojen seutuvilta. Magyar Possen Kings of Time julkaistaan 7.10.2022 ja on nyt ennakkomyynnissä Svart Recordsin verkkokaupassa.

7.10. Magyar Posse: Kings of Time LP (ennakkomyyntilinkki)

Kings of Time