12.5.2022

Glitter pöllyää, purkka tarttuu hiuksiin ja kaipaus repii sydämen kappaleiksi – Kissa julkaisee uuden singlen, jonka videossa pelastetaan koira!

Kesällä 2021 ilmestyneellä debyyttialbumillaan Vaarallinen bändi yleisön häikäissyt Kissa on täällä taas. Pesti vaarallisessa bändissä jäi haaveeksi, ja nyt pirskahtelevaa, kimalteella sekä paljeteilla kuorrutettua rokkia pumppaava moniaistinen kokonaisuus tarjoilee levylautasille maagista ja uhmakasta voimapoppia.

Ihastuminen on paras kamalin asia minkä ihminen voi kokea. Kissan uusi single Musta valo on tarina kosketuksen kaipuusta ja siitä lamauttavasta epätoivosta, joka verhoaa sydämen, kun tajuat ihastuksesi olevan tavoittamattomissa. Sattuu ja tuntuu siltä, kuin sydän olisi räjähtämäisillään. Mietit, miksi minä?

Musta valo on sentimentaalinen ja siinä on syvyyttä, mutta samalla se jytää räjähtävällä voimalla. Se on voimapoppia, joka ammentaa vaihtoehtoestetiikasta ja kanavoi rock-energiaa. Tekstin pohjana on Sähkö-Isku -nimisen yhtyeen samanniminen kappale. Alkuperäisen tekstin takana ovat Kissan oma kullannuppu Jussi Himberg sekä legendaarisen Moderni Elämä -yhtyeen Timo Lehtonen. Laulajakitaristi tarttui kuokkaan ja möyhi kaiken uusiksi, omaan suuhun sopivammaksi. Teksti tuotiin tähän päivään, sanat vaihtoivat paikkoja ja niitä tuotiin lisää – jopa kokonaisen uuden säkeistön verran. Näin tarina sai uuden merkityksen ja nyt se elää omaa elämäänsä unohtamatta vanhempiaan.

Biisin tarinan yhteyteen on kevään aikana työstetty myös lyhytelokuvamainen video, joka on saanut ensi-iltansa vastikään yhtyeen levy-yhtiön verkkosivuilla.

-”Vaikka kappale itsessään on tarina tavoittamattomissa olevan kivuliaasta kaipuusta, toiveista ja haaveista, kertoo video omaa tarinaansa. Se on kertomus rohkeudesta ja  rakkaudesta. Kissa ja koira paiskaavat kättä, ja käyvät yhdessä taisteluun. Paha saa palkkansa”, yhtyeen keulahahmo Kivioja selvittää Marco Menestrinan ohjaaman videon taustoja.

Svart Records julkaisee Kissan Musta valo -singlen digitaalisesti 13.5.2022 ja kappale ilmestyy myös 7” vinyylisinglenä 23.9.2022.

13.5. Kissa – Musta valo (digi)

13.5. Kissa – Musta valo/Kuuma hehku 7” (ennakkomyyntilinkki)

Musta valo

Kissa

Günter Kivioja

Tytti Roto

Jussi Himberg

Sampo Kääriäinen

Oskari Ahtola

Valtteri Lindholm

Kissan taival sai alkunsa keväällä 2020 laulaja/kitaristi ja biisintekijä Günter Kiviojan tarpeesta purkaa luova energia ja valjastaa siitä raakaa alkuvoimaa sekä pop-sensibiliteettiä sykkivä entiteetti. Ympärilleen hän kasasi suomalaisen vaihtoehtomusiikin superkokoonpanon, jossa on tuttuja kasvoja yhtyeistä ja yhteyksistä kuten Ty Roxy, Ghost World, Kaleidobolt, Hard Action, Chestburster, Plastic Tones, Tamara Luonto ja Acid Runs.

Kesäkissa Tour 2022

13.05. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
14.05. Elämän Kevät, Olympia, Tampere
21.05. House Of Rock, Kouvola
10.06. Rock In The City, Vantaa
10.06. Kesärauha, Turku
11.06. Rock In The City, Kuopio
17.06. Sideways, Helsinki
30.06. Provinssi, Seinäjoki
01.07. House Of Olaf, Savonlinna
02.07. Rock In The City, Kouvola
10.07. Ruisrock, Turku
15.07. Bättre Folk Festival, Hailuoto
16.07. Rock In The City, Rovaniemi
17.07. Haihatus, Joutsa
20.07. Telakka, Tampere
21.07. Tavastia, Helsinki
30.07. Rock In The City, Kerava
05.08. Porispere, Pori
20.08. Kyröfest, Isokyrö
26.08. Festivaali, Tampere

https://www.facebook.com/kissarocknroll

https://www.instagram.com/kissa_rock/