5.3.2021

Suurkaupungin haitat julkaisee ensimmäisen virallisen julkaisun 40-vuoden odotuksen jälkeen

”Ne sanoo, ettei paljon punkkeja ole näkynyt listoilla / voin taata, että tätä levyä näätte listakärjessä / tää levy on kotimainen / tää on kotimainen listaykkönen! / Ei tätä tarvi kuunnella, jos ei korvat kestä / tätä levyä / sitten kun tätä levyä alkaa kuulla radiosta–tvstä / tää on kotimainen listaykkönen!” –– SUURKAUPUNGIN HAITAT

Suurkaupungin Haitat on rautajärveläinen suomipunk-bändi, jonka ensimmäinen elinkierto tapahtui vuosina 1979–1982. Tuolloin yhtye nauhoitti lukuisia c-kasetteja, joille tallentui bändin laulut ja vimma. Musiikissa kuuluu uuden aallon kotimaiset ja kansainväliset tyrskyt, poikien huumori, hauskanpito ja soittamisen ilo sekä 1970-luvun nuorten kokemusmaailma. Laulujen aiheena on muun muassa rauhanpuolustaminen, tytöt, poliisit, katkeroituminen, Kekkonen ja teinien suosima ykköskalja.

Ahkerasta c-kasettinauhoittamisesta huolimatta Suurkaupungin Haitat ei koskaan julkaissut virallista levyä. Yhteydenotot Helsingin ja Tampereen nuorisomusiikkia julkaisseisiin levy-yhtiöihin vetivät vesiperän. Kesti lähes 40-vuotta ennen kuin yhtyeen tuotantoa tallennettiin vinyylille, kun Elviksen kitara -kappale sisällytettiin suomipunk-kokoelmalle Kuoleman tappaneet (Svart Records 2017). Luonnollisena jatkeena tapahtuneelle Svart Records julkaisee toukokuussa yhtyeen tuotannosta kokoelma-albumin, jolle on valikoitu nauhojen kätköistä parhaat palat. Yhtye on tehnyt sattumalta myös comebackin ennen kuin kukaan tiesi kokoelmalevyn julkaisusta, joten  jatkoa on luvassa tulevina vuosina konserttien ja toivottavasti uusien kasettiäänitysten merkeissä.

Yhtyeen nimeä kantava kokoelmalevy Suurkaupungin haitat julkaistaan 14.5.2021 rajoitettuna vinyylipainoksena. Svartin YouTube-kanavalta löytyy kappale Kotimainen listaykkönen, taattua Rautajärvi-soundia neljän vuosikymmenen takaa.

14.5. Suurkaupungin haitat: s/t (LP)

Ennakkomyyntilinkki:
https://svartrecords.com/product/suurkaupungin-haitat-suurkaupungin-haitat-lp/

Suurkaupungin haitat

Timo ”Timmer” Jokinen – laulu, kitara

Raimo ”Boogie” Hietala – basso

Jarmo ”Jape” Pirttiniemi – rummut, laulu