19.2.2020

Uhrilahja musiikin alttarille – Svart Records julkaisee Ghost Worldin kolmannen levyn Altar huhtikuussa

Ghost Worldin kolmas albumi Altar on mixtape yksinäisille, kokoelma tarinoita täyttymättömistä unelmista ja lupauksista. Jokainen kappale on kuin oma planeettansa, joka kuitenkin kiertää samaa jättimäistä polttavaa tähteä. Viittausten kirjo on laaja ja melkein tunnistettava, mutta menneisyys, jonka kanssa käydään dialogia, on liian epätodellinen. Kuin heräisi 2000-lukuun rinnakkaistodellisuuden makuuhuoneesta. Musiikki on monisävyistä ja tarttuvaa. Sanoituksissa sekä musiikissa liikutaan pimeistä kellarin nurkista iloisiin tanssisaleihin.

Yhtye hoiti uuden täyspitkänsä tuotannon pitkälti itse. Rummut sekä muutamia piano- ja kitaraosuuksia äänitettiin väljemmissä olosuhteissa Lauri Elorannan studiossa. Suurin osa nauhoitussessioista järjestettiin kuitenkin pienessä pihavajassa eteläisessä Kymenlaaksossa. Ulkopuolisena vahvistuksena mukaan pyydettiin myös Pekka Tuomi (mm. Litku Klemetti), joka masteroi levyn ja miksasi osan kappaleista.

Svart Records julkaisee Ghost Worldin kolmannen levyn Altar 3.4.2020. Albumin ensimmäinen single Blood toistuu digitaalisesti suoratoistopalveluissa 21.2.2020 alkaen, mutta Svart Records tarjoaa kappaleen kuuntelun ennakkoon omalla Soundcloud-kanavallaan 19.2.2020 alkaen.

Ghost World on kuusihenkinen yhtye, johon kuuluvat kitaristivokalisti Liisa Tani, rumpali Tuomas Pulkkinen, kitaristit Günter Kivioja sekä Pasi Pöljö, kosketinsoittajavokalisti Tytti Roto sekä basisti Jesse Rautavuori. Vierailijoina levyllä kuullaan Gretel Kivioja, Pyry Ojala, Iiris Tuononen sekä saksofonisti Matti Leponiemi.

Ghost Worldin keikat

21.02. Lahti, Finlandia-klubi

11.-15.3. USA, New York, The New Colossus Fest

03.04. Jyväskylä, Freetime

04.04. Helsinki GLivelab

17.04. Lahti, Torvi

02.05. Tampere, Olympia, Elämän Kevät

06.06. Turku, Kesärauha

Ghost World: Altar – Ennakkomyyntilinkki

Altar

Ghost World – Facebook

https://www.facebook.com/GhostWorldband/