23.5.2019

K-X-P ainutlaatuiselle Suomen-kiertueelle syyskuussa

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin indie-yhtyeisiin lukeutuva K-X-P lähtee syksyllä Suomen-kiertueelle juuri ilmestyneen IV-albumin myötä. Suomen suurimmat kaupungit kattava kiertue alkaa 13. syyskuuta Turun Apollosta. Viidellä keikoista mukana nähdään uuden Monopoly-albumin alkuvuodesta julkaissut Aavikko. Kiertueen ennakkoliput tulevat myyntiin perjantaina 24. toukokuuta keikkapaikkojen normaaleissa lipunmyyntipisteissä.

Timo Kaukolammen ja Tomi Leppäsen muodostama K-X-P yhdistelee musiikissaan krautrockia, teknoa ja psykedeelistä avaruusrockia. Suomessa harvoin keikkaileva yhtye kiertää lähes koko kesän Euroopassa ja nähdään esimerkiksi Tanskan Roskilde-festivaalilla. K-X-P:n uuden IV-albumin julkaisee Svart Records ja levyllä vierailevat muun muassa Lauri Porra, Ringa Manner ja Pekko Käppi.

Yhtyeen keulahahmo Timo Kaukolampi kommentoi innostuneesti tulevaa kiertuetta: “Todella hienoa päästä keikkailemaan Suomessa vähän laajemminkin. Kun osalla keikoista on mukana myös Aavikko, tulee sointi nousemaan kerrassaan ylimaailmalliseksi. K-X-P on livenä kosminen matka – tai jopa portaali, jonka läpi yleisö kulkee. Tätä kokemusta tukevat volyymi, visuaalit ja savuinen pimeys.”

K-X-P:n lisäksi viidellä kiertueen keikoista nähdään jo 90-luvulta saakka vaikuttanut instrumentaaliyhtye Aavikko, joka on lähivuosina noussut täysin uuteen suosioon. Niin ikään kansainvälisesti kiertänyt Aavikko tunnetaan tanssittavasta tuotannostaan, jossa videopelimäinen äänimaailma ja estetiikka kohtaavat Kraftwerkin ja Daft Punkin suunnalta saadut innoitteet.

K-X-P & Aavikko – Suomen kiertue 2019

13.09. TURKU, Apollo Turku (+ AAVIKKO)
14.09. SEINÄJOKI, Rytmikorjaamo (+ AAVIKKO)
20.09. OULU, 45 Special
21.09. KUOPIO, Henry’s Pub Kuopio
26.09. HELSINKI, TAVASTIA-klubi (+ AAVIKKO)
27.09. JYVÄSKYLÄ, Tanssisali Lutakko (+ AAVIKKO)
28.09. TAMPERE, Olympia-kortteli (+ AAVIKKO)