22.8.2018

The Exploding Eyes Orchestran toinen levy ilmestyy lokakuussa

The Exploding Eyes Orchestra perustettiin vuonna 2013, kun Jess and the Ancient Ones vietti lyhyttä levytys- ja keikkataukoa. Yhtyeen biisintekijä Tommi Hoffren sävelsi breikin aikana nipullisen kokeellisempia biisejä, joita hän kokeili treenikämpällä yhdessä niiden Jess and the Ancient Ones -muusikoiden kanssa, jotka eivät olleet sidottuja muihin projekteihin.

Valmista materiaalia alkoi kertyä nopeasti ja yhtye siirtyi studioon nauhoittamaan teoksiaan, joita valmistui lopulta kaikkiaan neljätoista. Pian Svart Records ilmaisi halunsa julkaista nauhoitteet, jotka päädyttiin lopulta jakamaan kestonsa vuoksi kahteen osaan. Sessioiden ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2015.

Tämän jälkeen kollektiivin pääyhtye Jess and the Ancient Ones julkaisi muutaman albumin ja kiersi ympäri maailmaa, joten The Exploding Eyes Orchestra jäi vuorostaan tauolle. Nyt tauko päättyy ja sessioiden toinen osa IIilmestyy vihdoinkin pitkän odottelun jälkeen.

The Exploding Eyes Orchestra viettää toisensa levynsä myötä myös hiljaisia hautajaisia. Vuosien varrella Jess and The Ancient Onesin nykyinen soittajisto on muotoutunut täsmälleen samaksi kuin sivuprojektinsa kokoonpano. Ja kun JATAO on myös musiikillisesti lähentynyt The Exploding Eyes Orchestran ulosantia, voidaan sanoa, että emoyhtye on nielaissut poikasensa osaksi itseään. Hoffrenin mukaan yhtye tuskin tekemään uutta musiikkia tai edes esiintymään livenä:
-”En kyllä usko että teemme tämän nimen alla enää musiikkia. Se syntyi tarpeeseen silloin aikanaan, ja on nyt tehtävänsä täyttänyt. Saatamme tosin joskus JATAO:lla heittää jotain TEEO-kamaa livenä, mutta suurempia keikkarupeamia ei ole tulossa”.

Svart Records julkaisee The Exploding Eyes Orchestran albumin II 5.10.2018. Ensimmäinen kappale Harmain on kuunneltavissa parhaillaan Svart Recordsin Youtube-sivustolla sekä metallilehti Infernon verkkosivuilla:

https://www.youtube.com/watch?v=p8xiEMMlrrM&feature=youtu.be

https://www.inferno.fi/uutiset/jess-and-the-ancient-ones-sivuprojekti-viettaa-hautajaisiaan-toisen-levynsa-myota-harmain-single-aloittaa-saattohoidon/

https://www.facebook.com/The-Exploding-Eyes-Orchestra-1375153479399278/