2.8.2018

Svart Records sai Kynnet

Svart Records on kiinnittänyt julkaistavien artistiensa listaan Teemu Tannerin (mm. Hopeajärvi, Teksti-TV 666, Love Sport) johtaman Kynnet-yhtyeen, jonka toinen albumi Vähät välittää julkaistaan lokakuun puolivälissä. Luvassa on edellisen albumin (Kaipaa esittelyjä, 2017) tapaan hieman kulmikkaita, turhasta krumeluurista riisuttuja ja tarttuvia pop-ralleja, joita voi helposti tapailla yhtyeen keikoilla, pellon laidassa, ratikassa tai matkalla täyttämään lasia kantakuppilassaan.

Levyn ensimmäinen näytekappale Raaputa kaljatuoppiin on kunnianosoitus nuoruudelle ja viattomuuden ajalle, joka on ohi, mutta joka kaihertaa yhä biisintekijä Tannerin mieltä.
Raaputa kaljatuoppiin on kaihoisa rakkauslaulu menneiden aikojen kotihipoille, mutta nyt viattomat muistot muhinoinnista vaatekomerossa hitaan tanssinumeron soidessa valuvat samassa hetkessä kaatosateen mukanatuopinraatojen pinnoittamalle asfaltille.

Raaputa kaljatuoppiin julkaistaan digitaalisesti 8.8.2018 ja Mikko Sulosen kuvaama video kyseisestä kappaleesta on katsottavissa parhaillaan rocklehti Soundin sivuilla sekä Svartin YouTube-kanavalla osoitteissa:

https://youtu.be/G7d91tOe-tc

https://www.soundi.fi/jutut/ahdistaako-yhteiskunnallinen-ilmapiiri-ja-tunkkainen-nettikeskustelu-vaihda-taajuutta-ja-kuuntele-uusi-kynnet-biisi/

Svart Records julkaisee Kynnet-yhtyeen uuden levyn Vähät välittää12.10.2018. Yhtyeen julkaisukiertue alkaa pian levyn ilmestymisen jälkeen Turun Dynamosta 2.11. ja vierailee mm. Porissa, Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Kouvolassa. Sitä enne Kynnet nähdään seuraavaksi perjantaina 10.8. Helsingin Flow-festivaalin Black Tent -lavalla sekä yhtyeen sidekick-bändi Lyhyet Kynnet vierailee Svart Picnic Helsinki -tapahtumassa Käpylän Lippakioskilla 18.8.

https://www.facebook.com/kynnetband/

Keikat
02.11. Turku, Dynamo
03.11. Pori, Monttu
09.11. Helsinki, Väinö Kallio
10.11. Lahti, Torvi
15.11. Kuopio, Henry’s Pub
16.11. Oulu, 45 Special
17.11. Rovaniemi, Grande
22.11. Jyväskylä, Lutakko
24.11. Kouvola, Bar Downtown