14.6.2018

Svart Records julkaisee vinyylipainokset kahdesta kotimaisen hiphopin vähemmän tunnetusta klassikoista

Svart Records julkaisee kesäkuussa ensi kertaa vinyylinä kaksi kotimaisen hiphopin vähemmän tunnettua klassikkoa: Ronskibiitin ensimmäisen täyspitkänlevyn Eipä kestä! sekä samaisen yhtyeen Klaus Kustaan Hammaspeikko-sivuprojektin albumin Karies Mundi.

Ronskibiitti on arvostettu turkulainen hip hop -ryhmittymä, joka on yli 15-vuotiaan uransa aikana ehtinyt tehdä yhteistyötä mm. Nightsatanin, The Heartburnsin ja Umpion kanssa. Yhtyeen ensimmäinen kokopitkä levy Eipä kestä! (BV2) julkaistiin vuonna 2006 CD:nä ja albumi myi nopeasti loppuun. Sen jälkeen yhtye on toiminut enemmän tai vähemmän vaihtelevan epäsäännöllisesti, julkaisu- ja keikkarintamalla kuitenkaan laittamatta pillejä pussiin lopullisesti.

Alan vaikuttajat ovat yhä vieläkin vakuuttuneita Ronskibiitin levyn laadukkuudesta.
-”Levyn saundi ja läpät olivat jotain mitä en ollut koskaan kuullut kotimaisessa musiikissa. Voin todeta, että en ole vieläkään kuullut mitään vastaavaa”, kertoo Lyömättömät-yhtyeen Xmies. Bassoradion Dj Sir Jake (Kultabassokerho) yhtyy ylistäjien sankkaan joukkoon:
-”Ronskibiitin tuhti ja kieroutunut soundi iski heti. Sitä tuli sitten soitettua myöhemmin myös radioaalloilla”.

Hammaspeikon Karies Mundi on painajaismaisen, kokeellisen hip hopin underground-kulttilevy ja merkkiteos. Kotimaisen hiphopin uranuurtaja Paleface myöntää olevansa yhtyeen materiaalista yhä ymmällään.
-”Hammaspeikko oli selvästi sukua Madlibin Quasimoto-kokeiluille, joilla biittikonduktöörin sarjakuvamainen alter ego räppäsi ylös-pitchatulla äänellään. Väitettiin, että Quasimoto-levy The Unseen (2000) olisi äänitetty viikon kestäneen sienitripin aikana. Mene ja tiedä, mutta siinäkin mielessä Hammaspeikko muistutti Lord Quasia. Rääväsuinen hammaspeikko haukkui kyselijät nelisilmäisiksi hinteiksi ja meno oli muutenkin sanalla sanoen zygedeelistä! Karkkien narskuttelua ja vittuilua erinäköisiin ilmasuuntiin”.

Svart Records julkaisee molemmat levyt perjantaina 15.6.2018 rajoitettuina 500 kappaleen painoksina ja Ronskibiitin albumin bonuksena ilmestyy 7” single R.O.N.S.K.I/Perjantaina juostiin. Ronskibiitti juhlii levynsä uudelleen julkaisua 17.6.2018 Turun Asemapuiston lippakioskilla järjestettävässä Svart Picnic -ilmaistapahtumassa, jossa esiintyvät myös Teemu Markkula (Deathhawks, Seremonia), (Lyhyet) Kynnet sekä Kimi Kärki.

https://www.facebook.com/Ronskibiitti/

Ronskibiitti: R.O.N.S.K.I.
https://www.youtube.com/watch?v=qEM5RJ8jmvQ

Hammaspeikko: Ajanvaraus
https://www.youtube.com/watch?v=g0fOzZni_Yc
Svart Picnicin tapahtumasivu
https://www.facebook.com/events/590167904688179/

Ronskibiitti: Eipä kestä (SRE260) 
A1. Bergen Intro (2:44)
A2. R.O.N.S.K.I. (5:29)
A3. Esim. siis (jatketaan) (2:40)
A4. Esimiestyyli (3:04)
A5. Jossullonjotainsanottavaa (4:26)
A6. Mixtoizil? (3:57)

B1. Kriputus (1:46)
B2. Kuokkavieras osa II (Rottasota) (5:33)
B3. Näkökulmapulma (4:18)
B4. Mukana Chyde, Lempi Joe, Xilef, Loudus Plexus (6:25)
B5. [Untitled] (4:04)

Bonus 7”
C1. R.O.N.S.K.I. (instrumentaali) (5:28)
D1. Perjantaina juostiin (alkuperäinen live-instru) (4:35)

Hammaspeikko: Karies Mundi
A1 Intro
A2 Herra Karies
A3 Skitti “Kustaa soittaa terveyskeskukseen”
A4 Ajanvaraus
A5 Valistus
A6 Rei’itys
A7 Hammaspeikko vs Solisti

B1 Hammaspeikko vs Klaus Kustaa
B2 Painajainen Eerikinkadulla
B3 Odotus & Operaatio
B4 Orastus
B5 Hulluus
B6  Untitled