Jupu Group

Jupu Groupin tarina alkoi 70-luvulla, kun klassisesti koulutettu viulisti-säveltäjä Juhani ”Jupu” Poutanen perusti yhtyeen maailmaa ”riivanneen” progevillityksen aikaan. Lyhytaikaisen kokoonpanon toiminnallinen huipentuma koettiin vuonna 1975, kun Jupu Group julkaisi sen ainoaksi jääneen albumin Ahmoo. HiHat Recordsin julkaisemalla levyllä kuultiin Poutasen lisäksi maamme kärkimuusikkoja, kuten Jukka Linkola, Upi Sorvali, Ilkka Hanski sekä Janne Louhivuori. Valitettavasti yhtyeen jäsenistön tiet kulkivat eri suuntiin ennen albumin julkaisua, mutta myöhemmät sukupolvet pikkuhiljaa nostivat Ahmoo-albumin sille kuuluvaan arvoonsa ja vuonna 2016 Svart Records julkaisi sen uudelleen ensin vinyylinä sekä kahta vuotta myöhemmin CDnä.

 

Nyt Juhani Poutasen luotsaama yhtye on noussut lähes puoli vuosisataa kestäneestä horroksesta ja hän kokosi uudelle Jupu Group -albumille nuorista muusikoista koostuvan bändin. Toukokuussa ilmestyvällä Umpeen kasvoivat polut levyllä kuullaan niin uusia instrumentaalikappaleita kuin Helena Anhavan, Helvi Juvosen, Otomo no Yakamochin sekä yhtyeessä laulavan Meerika Ahlqvistin runoihin tehtyjä sävellyksiä. Kappaleita yhdistää tietty surumielisyys, kun sanoitukset käsittelevät yksinäisyyttä, eläinten kärsimystä ja kuolemaa.

 

-”Minua puhuttelevat yksinäisten ihmisten hiljaiset ajatukset. Elämästä on kadonnut hiljainen tila ja herkkyys aistia, joita olen halunnut etsiä albumin sävellyksissä. Olen aina ollut vannoutunut eläinten suojelija, joten luonto ja eläimet esiintyvät kappaleissa myös toistuvana teemana”, Juhani Poutanen kertoo.

 

Svart Records julkaisee Jupu Groupin uuden albumin Umpeen kasvoivat polut 27.5.2022 CD:nä, digitaalisesti sekä rajoitettuna 350 kappaleen vinyylipainoksena.

Need help with anything?
Customer service
next
check
The hardest working vinyl maniacs in Finland
check
Worldwide delivery
check
All lost parcels replaced
Loading...