KUUSAMO

Kantriin, folkiin ja krautrockiin kallellaan olevaa kokeellista suomirockia sommitteleva KUUSAMO on solminut levytyssopimuksen Svart Recordsin kanssa. Yhtyeen debyyttilevy Tuuleen kadonneet julkaistaan kesäkuun alkupuolella. Bändin jäsenten taustalta löytyy runsaasti kokemusta Teksti-TV 666:sta French Filmsiin, mutta tämän projektin taustat voidaan ymmärtää paremmin Huotarin veljesten Teron ja Timon lapsuuden kokemuksien kautta.

-”Yhtyeen nimi on saanut alkunsa ajatuksesta, että Kuusamossa kaikki on paremmin. Ja siitä, että siellä tai sieltä voi löytää itsensä. Jotain menneisyyden kaipuuta nimessä varmasti on. Lisäksi se saundaa hyvältä ja myyttiseltä, vaikkemme tee biisejä vanhoista kansantaruista. Katselin taannoin vanhoja kuvia, joissa Timon kanssa pyörittiin pikku nassikoina jossain päin Kuusamoa. Mietin niitä katsellessa, että Kuusamo vois olla seuraavan bändin nimi”, bändin kitaristi-laulaja Tero avaa varovasti yhtyeen nimeen liittyviä taustoja.

 

KUUSAMO perustettiin alkuvuodesta 2020. Bändi sai omien sanojensa mukaan alkunsa ”näennäisestä seisahtuneisuudesta, muodostuakseen myöhemmin kanavaksi, joka luo omat uomansa välittämättä sitä syöttävien purojen tahdosta”. 


Svart Records julkaisee KUUSAMO-yhtyeen Tuuleen kadonneet debyyttialbumin 10.6.2022.

Products from KUUSAMO

Need help with anything?
Customer service
next
check
The hardest working vinyl maniacs in Finland
check
Worldwide delivery
check
All lost parcels replaced
Loading...