16.6.2022

Tähtien suojatit Maan povella – Svart Records julkaisee Ruissalo Amping -yhtyeen ylistetyn levyn vinyylinä

Ruissalo Amping on kaunista musiikkia Turusta, musiikkikansan kielellä shoegazea. Biisit ovat heliseviin ja/tai jyliseviin kitaravalleihin upotettuja ihania, herkän mahtipontisia pop-kappaleita.  Debyyttilevy Tähtien suojatit Maan povella on romanttista jylyä, sähkökitaran kaikuun hukutettua pauhua ja ujoja lauluja Maan asioista — asioista, jotka tällä hetkellä koskettava monia, ja vääjäämättä ennen pitkää kaikkia.

Ruissalo Ampingin taustalla on turkulaisista yhtyeistä tuttu Samuli Virtanen, jonka taustalle on koottu paikallisista muusikoista koostuva viisihenkinen yhtye. Virtasen mukaan Ruissalo Amping seikkailee musiikillisesti ja maantieteellisesti jossain Pariisin Kevään ja Joensuu 1685:n välimaastossa, asemoituen samalla luontevaksi osaksi turkulaisen vaihtoehtopopin (Wojciech, Magenta Skycode, Tyynyt…) jatkumoa.

Karhuvaltio Records julkaisi Tähtien suojatit Maan povella digitaalisesti 19.11.2021 ja albumi keräsi mediassa vuolaasti kehuja. Digijulkaisun yhteydessä levyssä tehtiin myös 100 kappaleen c-kasettipainos ja syyskuussa Svart Records julkaisee ylistetyn albumin rajoitettuna 500 kappaleen mustana vinyylipainoksena. Tähtien suojatit Maan povella on nyt tilattavissa ennakkoon parhaista levykaupoista. Ruissalo Amping on mahdollista bongata tulevana kesänä keikoilta, kun livekokoonpano esiintyy Ruisrockissa, Ilmiö-festivaalilla sekä Janakkalan Kotofesteilla.

2.9.Ruissalo Amping: Tähtien suojatit Maan povella LP (ennakkotilaus)

Tähtien suojatit Maan povella

Ruissalo Amping: Tähtien suojatit Maan povella (digital)

http://ruissaloamping.fi/

https://www.instagram.com/ruissaloamping/

https://www.facebook.com/ruissaloamping

Keikat

10.7. Turku, Ruisrock

22.-23.7. Turku, Ilmiö-Festivaali

27.8. Janakkala, Kotofest