14.4.2022

Kärmes julkaisee debyyttisinglensä perjantaina, käy kuuntelemassa takiaisen lailla tarttuva Kuka lopulta pelkää -single

Muska, Fleetwood Mac, Thin Lizzy, AC/DC, Tehosekoitin ja The HellacoptersKärmes-yhtyeen vaikutteet edustavat kitaravetoisen rock-musiikin suurten vuosikymmenien mehuisaa ydintä. Kärmes on kuin cocktail, jonka ainekset ovat 70-luvun rock ja iskelmä sekä sitä seuranneen vuosikymmenen punk. Mukaan on lisätty ripaus AOR:n tarttuvuutta ja kokonaisuus on kruunattu aimo annoksella vuosituhannen vaihteen actionrockia.

Yhtyeen ensimmäinen single Kuka lopulta pelkää on erinomainen esimerkki siitä, mistä Kärmeksessä on pohjemmiltaan kyse: loistavista riffeistä, tarttuvista melodioista sekä tajuntaan pureutuvista sanoituksista. Bändin ensimmäinen single on kuin käyntikortti, jonka saatuaan tietää mitä on tulossa.
-”Kuka lopulta pelkää on bändin toinen biisi ikinä. Se kertoo oman pään sisään katoamisesta ja puhumattomuuden tuottamista ongelmista. Kappale toimii kurkistusikkunana yhtyeen musiikkiin”, laulaja Lotta-Lucia Laine kertoo.

Svart Records julkaisee ensimmäisen Kärmes-singlen 15.4.2022 ja kesäkuussa on jatkoa luvassa. Kuka lopulta pelkää on nyt kuunneltavissa Svart Recordsin YouTube-kanavalla: https://youtu.be/v-26T27W-dk

15.4. Kärmes – Kuka lopulta pelkää (digi)

https://orcd.co/1a0mmz2

https://www.facebook.com/karmesband/

Kärmes-yhtyeen synty saattaa kuulostaa tutulle. Pienet palaset loksahtelevat paikoilleen vähitellen ja hiljalleen kypsytetyt ideat konkretisoituvat lopulta toteutuksen tasolle. Vai mitä sanotte? Laulaja Lotta-Lucia ja kitaristi Aba olivat puhuneet actionrockin soittamisesta jo tovin. Toisaalla Aba ja Sam olivat käyneet keskenään fiilistelemässä kitarajuttuja. Sen jälkeen Aba soitatti Lotta-Lucialle kaksikon hahmotelmia. Tämän jälkeen kolmikko alkoi kasata bändiä. Samoihin aikoihin rumpali Simon ilmaisi Samille kiinnostusta soittohommiin, joten tarvittiin enää basisti. Pestiin saatiin huijattua Mattarn ja viisikko oli valmis”.

Kärmes

Laulu: Lotta-Lucia Laine
Kitara: Jan Abbath Abrahamsson
Kitara: Sam Sihvonen
Basso: Mattarn Åkerlund
Rummut: Simon Grundvall