12.1.2022

Lasten Hautausmaan uusi albumi Kevät ilmestyy helmikuussa, Puiset nuket video ulkona nyt

Lasten Hautausmaa julkaisee järjestyksessään viidennen albumin Kevät helmikuussa. Yhtye äänitti uuden levyn Petrax-studiolla Hollolassa pääsiäisenä 2021. Sen kappaleet muodostavat tarinan, joka sijoittuu yhteen kevääseen. Siksi levyllä on tällä kertaa nimi. Kevät tuo mukanaan muutoksen ja näin on käynyt myös Lasten Hautausmaan kohdalla.
-”Kevät-levyn myötä tuntuu, että ollaan otettu askel uusia valoja ja värejä kohti. Näiden biisien tekeminen on tuonut leveyttä ja syvyyttä koko bändin palettiin. Saimme tälle levylle vangittua parhaiten koko bändin osaamista ja näkemystä”, bändin laulaja Kristiina Vaara selvittelee julkaisun taustoja.

“Olipa kerran videotaiteilija Kalevitš Suopursu ja lavastaja Tiina Vanhapelto, jotka leikkivät puisilla nukeilla.”

Uuden albumin kolmas single Puiset nuket julkaistaan 14.1.2022. Muusikko ja videotaiteilija Kalevi Suopursun sekä lavastaja Tiina Vanhapellon nukkekotianimaatio taltioi kappaleen sydämen täydellisesti.
-”Puiset nuket on satu bailaamisesta. Kukunor ja Kalahari ovat kasvaneet aikuisiksi ja lähtevät juhlimaan. Yön tunnelma on kiivas, ja vastaan tulee erikoisia hahmoja”, kertovat kitaristi Tuomo Mannonen ja laulaja Kristiina Vaara kappaleen tarinasta. Katso video täältä:

Kevät-albumin myötä yhtye lähtee kiertueelle, joka alkaa 18.2.2022 Kouvolan Pato Areenalta ja jatkuu helmi-maaliskuun aikana Lappeenrannan, Karkkilan, Jyväskylän, Kuopion, Savonlinnan, Tampereen, Oulun, Lahden, Helsingin ja Hämeenlinnan kautta Turkuun, jossa yhtye esiintyy 26.3.2022 Apollossa. Lisäyksiä kiertuekalenteriin ilmoitellaan kevään aikana. Yhtyeen uuden albumin voi tilata ennakkoon vinyyli- tai CD-versiona Svart Recordsin verkkokaupasta.

Lasten Hautausmaa: Kevät LP/CD (ennakkotilauslinkki)
https://svartrecords.com/product/lasten-hautausmaa-kevat-album/

Lasten Hautausmaa: Puiset nuket (digitaalinen ennakkotilaus)
https://orcd.co/zeem5pp

Lasten Hautausmaa – Kevät-kiertue 2022
18.2. Kouvola, Pato Areena
19.2. Lappeenranta, Nuijamies
25.2. Karkkila, Pub Pikkupässi
26.2. Jyväskylä, Lutakko
4.3. Kuopio, Maxim
5.3. Savonlinna, Play Bar & Lounge
11.3. Tampere, Klubi
12.3. Oulu, 45 special
18.3. Lahti, Sammiosali
19.3. Helsinki, Ääniwalli
25.3. Hämeenlinna, Suistoklubi
26.3. Turku, Apollo