3.11.2021

Ufot, uskonto ja paholainen – Sörnäinen on suomenkielinen countryrockyhtye Helsingin pimeältä puolelta

Sörnäinen on kanonisoimattoman kantrin sekä agentiaanisen angsti-iskelmän airue. Vuonna 2014 perustettu yhtye on mollisointujen, luovuttamisen ja suomidepression yhdistelmä Katri Valan puiston varjoisemmalta laidalta. Pitkän linjan soittajien kokoonpano on kuullut baarien miesten tarinat, jatkaen surutyötä seuraaville sukupolville. Helmikuussa 2022 yhtyeeltä julkaistaan ensimmäinen virallinen äänite, Keskity pahuuteen -EP, joka on ikuistettu kauniiseen 12-tuumaiseen mustaan vinyyliin ja julkaistaan rajoitettuna 350 kappaleen painoksena.

Yhtyeen ehti ensimmäisen tulemisensa aikana kiertää muutamaan kertaan valtakunnan keskeisimmät juottolat, kunnes se lakkautti toimintansa toviksi kömpiäkseen uudelleen esiin veneen alta ihmisten ilmoille. Nykyisen kokoonpanon muodostaa useista ryyppyremmeistä ja pelimanniryhmistä tutut miehet. Bassolinjat kappaleisiin sormeilee Papa Wilska, jonka meriittilista on kansainvälisessäkin mittapuussa huomattava. Kauniit ja kaihoisat kitarakuviot yhtyeessä loihtii Joonatan Kotila. Rumpalin tontilla hakkaa haikkaansa Motherfucking Japanderi ja pääasiallinen lauluvastuu on langennut Taskiselle.

Svart Records julkaisee Sörnäinen-yhtyeen debyytti-EP:n Keskity pahuuteen 11.2.2022. Levyn ensimmäinen single Et tule takaisin on jo kuultavissa levy-yhtiön YouTube-kanavalla ja suoratoistopalveluista se löytyy perjantaina 5.11.2021. Singlen julkaisua kunnioitetaan myös konsertin muodossa, joka järjestetään Helsingin Lepakkomies-ravintolassa kappaleen ilmestymispäivä.

Sörnäinen: Keskity pahuuteen 12”EP (ennakkomyyntilinkki)

https://svartrecords.com/product/sornainen-keskity-pahuuteen-ep/

Sörnäinen: Et tule takaisin (digitaalinen ennakkotilaus

https://orcd.co/5ye9j58

https://www.facebook.com/sornainen

5.11. Lepakkomies, Helsinki

Sörnäinen, Janne Westerlund Trio, Faarao Pirttikangas soolo

https://www.facebook.com/events/300611821875579