8.9.2021

Iro Haarla ottaa sivuaskeleen progressiivisen rockin suuntaan

Maineikkaista muusikoista koostuvan yhtyeen debyyttilevy julkaistaan lokakuussa

Akustisen vapaan jazzin saralla tunnetuksi tullut pianisti, harpisti, säveltäjä/sovittaja Iro Haarla on allekirjoittanut levytyssopimuksen Svart Recordsin kanssa ja ottaa samalla sivuaskeleen progressiivisen rockin suuntaan. Hänen uusi yhtyeensä Iro Haarla Electric Ensemble kutoo mieleenpainuvien melodioiden ympärille värikkään ja syvän sointimaailman, jossa kohtaavat mustan musiikin/rockin rytmiikka, akustiset soittimet sekä analogisten syntetisaattorien ja sähkökitaran luoma uljas avaruudellisuus. Haarla on tehnyt pitkän uran yhtenä omaperäisimmistä luovista voimista modernissa skandinaavisessa jazzissa, johon kuuluu niin yhteistyö edesmenneen elämänkumppani Edward Vesalan kanssa kuin laaja repertuaari omia innovatiivisia soololevytyksiä maineikkaalle ECM Recordsille.

Lokakuussa ilmestyvälle What Will We Leave Behind -levylle Haarla on valinnut muusikot, joiden soitto on väkevää ja ilmaisuvoimaista. Rytmiikan perustan on rakennettu basisti Ulf Krokforsin sekä rumpali/perkussionisti Aniida Vesalan toimivan dynamiikan varaan. Hot Heroesista tutun Sami Sippolan riipaisevan tenorisaksofonin sointi sekä rock-legenda Jukka Orman mielikuvitusrikas soitto sekä kyky heittäytyä uusiin sfääreihin, kruunaavat Krokforsin ja Haarlan tuottaman kokonaisuuden.

What Will We Leave Behind -levy on kunnianosoitus luonnolle, yhteiselle planeetallemme ja yhteiselle kodillemme. Albumi on osittain myös hätähuuto katoavien alueiden puolesta, toisaalta ympäröivä luonto kaikkine ilmiöineen on aina ollut Haarlalle ehtymätön inspiraation lähde.

-”Ihailen luonnon uljasta kauneutta, joka kumpuaa äärimmäisistä ilmiöistä ja karusta kamppailusta selviytymisestä. Elämän lanka on katkeamaton”, Haarla kertoo.

Pian julkaistava levy on kokonaisuus, jossa jokainen kappale kuvaa jotain paikkaa planeetallamme alkaen ihmisen laulusta avaus raidalla The Song We Loaned From Our Children päättyen toivoa antavaan, kauniiseen kappaleeseen What Will We Leave Behind?. Näiden kappaleiden väliin mahtuu sointeja lintujärveltä, valtameristä, jäätiköistä, sademetsistä, tuulista sekä vuorten jylinästä, mutta myös ihmisten rakentamasta kaupungista.

Svart Records julkaisee Iro Haarla Electric Ensemblen What Will We Leave BehindImages from Planet Earth -levyn 29.10.2021. Levyn kansikuvat ovat peräisin ekologisen ympäristötaiteen pioneeri Teuri Haarlan valokuvakokoelmasta.

Iro Haarla Electric Ensemble: What Will We Leave Behind – Images from Planet Earth -vinyylin ja CD:n ennakkomyyntilinkki

What Will We Leave Behind – Images From Planet Earth