25.8.2021

Pekko Käppi & K:H:H:L:n neljäs levy ulos syyskuussa, Laura Moision tähdittämä uusi single Kirsikankukkia ilmestyy perjantaina

”Tällaista ei merkitä kirjoihin

Tällainen hiljaisuus

Se ei antaudu sanoihin”

Pekko Käppi K:H:H:L-yhtyeineen on saanut järjestyksessään neljännen täyspitkän levyn valmiiksi. Syyskuussa ilmestyvä kuudentoista biisin mittainen massiivi on nimeltään Aamunkoi ja se löytyy levykauppojen hyllyiltä sekä suoratoistopalveluiden aalloilta 10.9.2021. Kokonaisuuden on tuottanut, äänittänyt sekä miksannut monessa musiikillisessa liemessä marinoitu Jussi Jaakonaho, sanoituksista vastaa edellisten levyjen tapaan Toni Tapaninen ja sävellystyö on Käpin sekä Tommi Laineen käsialaa.

”Ja kesä on mennyt, ilman muistokirjoitusta”, murehti runoilija Arseni Tarkovski aikanaan, mutta ei huolta: Pekko Käppi & K:H:H:L sekä Laura Moisio palaavat ikuisesti alkavaan kevääseen ja sanojen tavoittamattomaan hetkeen Kirsikankukkia-kappaleellaan. Aamunkoi-albumin kolmas single on Tommi Laineen säveltämä ja Toni Tapanisen sanoittama korvia hivelevän kaunis klassikkokappale. Ajattomasti helmeilevien sävelten virrassa on kenties ensikertaa suomalaisen populaarimusiikin historiassa tavoitettu American Beauty -levyn aikaisen Grateful Dead -yhtyeen sävyjä. Käpiltä kysyttiin tätä taannoin onko K:H:H:L-yhtye Suomen Grateful Dead, mutta miehen mukaan kysymys on banaaliudessaan mahdoton.

Aamunkoi on Pekon mukaan lempeän dystooppinen musiikillinen novellikokoelma. Vastakkaisten ajatusten keskustelupalsta. Levyn kappaleet ovat tarinoita, jotka myllertävät ja mullistavat ihmisolion kulkua. Ne ovat tarinoita siitä, miten vaaleanpunaisina kirsikankukat kukkivat huolimatta yllättävästä käänteestä, joka on etenkin ihmiskunnan kannalta fantastisen brutaali. Ne ovat tarinoita ylitsevuotavasta, hetkessä syttyvästä abstraktista vihasta ja toisaalta rakkaudesta, jolle ei kuitenkaan löydy sanoja. Tarinoita kaukaisuudessa kumuavista kirkonkelloista ja kaikkien aikojen kauneimmasta aamunkoitosta: hädän keskellä maailman kellot soivat juuri sinulle, mutta suurten mullistusten äärellä kenenkään ei pitäisi jäädä yksin.

Pekko Käppi & K:H:H:L:n Aamunkoi on nyt ennakkotilattavissa Svart Recordsin verkkokaupassa sekä alansa tuntevista levykaupoista. Kirsikankukkia-single ilmestyy suoratoisto- ja latauspalveluihin perjantaina 27.8.2021. Kappale on viimeinen single ennen kuin Aamunkoi-levy ilmestyy 10.9.2021.

Pekko Käppi & K:H:H:L – Aamunkoi-kiertue 2021

10.09. G Livelab, Tampere

17.09. G Livelab, Helsinki

23.09. Espoon kulttuurikeskus, Louhisali

26.09. Linnanmäki, Helsinki (soolo)

01.10. Kalevan Navetta, Seinäjoki

02.10. 45 Special, Oulu

08.10. Pajot, Kontiolahti

30.10. Telakka, Tampere

10.12. Malmitalo, Helsinki

Pekko Käppi & K:H:H:L: Aamunkoi – ennakkomyyntilinkki

Aamunkoi

http://pekkokappi.com/

https://www.facebook.com/KAPPIPEKKO

https://www.instagram.com/pekkokappi