21.5.2021

Pekko Käppi & K:H:H:L julkaisee syyskuussa uuden albumin

Uusi single Valaita ilmestyy digitaalisesti tänään

Pekko Käppi K:H:H:L-yhtyeineen on saanut järjestyksessään neljännen täyspitkän levyn valmiiksi. Syyskuussa ilmestyvä kuudentoista biisin mittainen massiivi on nimeltään Aamunkoi ja se löytyy levykauppojen hyllyiltä sekä suoratoistopalveluiden aalloilta 10.9.2021. Kokonaisuuden on tuottanut, äänittänyt sekä miksannut monessa musiikillisessa liemessä marinoitu Jussi Jaakonaho, sanoituksista vastaa edellisten levyjen tapaan Toni Tapaninen ja sävellystyö on Käpin sekä Tommi Laineen käsialaa.

Aamunkoi on Pekon mukaan lempeän dystooppinen musiikillinen novellikokoelma. Vastakkaisten ajatusten keskustelupalsta. Levyn kappaleet ovat tarinoita, jotka myllertävät ja mullistavat ihmisolion kulkua. Ne ovat tarinoita siitä, miten vaaleanpunaisina kirsikankukat kukkivat huolimatta yllättävästä käänteestä, joka on etenkin ihmiskunnan kannalta fantastisen brutaali. Ne ovat tarinoita ylitsevuotavasta, hetkessä syttyvästä abstraktista vihasta ja toisaalta rakkaudesta, jolle ei kuitenkaan löydy sanoja. Tarinoita kaukaisuudessa kumuavista kirkonkelloista ja kaikkien aikojen kauneimmasta aamunkoitosta: hädän keskellä maailman kellot soivat juuri sinulle, mutta suurten mullistusten äärellä kenenkään ei pitäisi jäädä yksin.

Kun Pekolta kysytään, minne hän sijoittaa musiikillisesti uuden albumin, skaala on laaja, jopa arvoituksellinen.

-Jos koettaisin kuvailla uutukaista konserttina, niin siellä esiintyisi Grateful Dead vierailijanaan Annikki Tähti ja lämmittelijöinä olisivat Eeva-Liisa Manner sekä J. Karjalainen.

Levyn ensimmäinen single Valaita on KHHL-yhtyeen tekstintekijän Tapanisen surrealistinen kuvaus odotuksesta sekä viimeisestä, erittäin kauniista hetkestä, jonka jälkeen kaikki on toisin. Lopulta joku tuntematon pitää sinua kädestä kiinni ja ilmaan jää soimaan kysymys: ”Minne valaat uivat?”. Valaita oli Aamunkoi-levyn viimeinen työstettävä kappale ja se oli jäädä kesken, koska Käppi katkaisi kätensä ja joutui harjoittelemaan intensiivisesti noin kaksi kuukautta, ennen kuin sai soitettua viimeiset puuttuvat raidat ja levy saatiin luotsattua turvallisesti kotisatamaan.

Pekko Käppi & K:H:H:L:n Aamunkoi on nyt ennakkotilattavissa Svart Recordsin verkkokaupassa sekä alansa tuntevista levykaupoista. Valaita-single ilmestyy suoratoisto- ja latauspalveluihin perjantaina 21.5.2021. Voit kuunnella sen nyt osoitteessa: https://orcd.co/8qamale

Pekko Käppi & K:H:H:L: Aamunkoi – ennakkomyyntilinkki

Aamunkoi

Valaita-singlen muusikot 

Pekko Käppi, jouhikot, laulu

Tommi Laine, kitarat

Nuutti Vapaavuori, basso

Jani Auvinen, lyömäsoittimet

Jussi Jaakonaho, moniaiset kielisoittimet

Laura Moisio, laulu

Kielo Kärkkäinen, laulu

Pekka Gröhn, Wurlitzer- sähköpiano

http://pekkokappi.com/

https://www.facebook.com/KAPPIPEKKO

https://www.instagram.com/pekkokappi