17.3.2021

Helsinki and Hamina All Night Long – Svart Records julkaisee Hurriganesin livenauhoja vuodelta 1973 boksimuodossa

Svart Records julkaisee Hurriganesin kaksi kokonaista keikkaa vinyyli- sekä CD-bokseina heinäkuussa 2021. Kyseessä on 39 kappaleen mittainen matka aikaan, jolloin “Ganes” oli raivokas, alkukantainen ja nälkäinen – ja elävänä yleisön edessä ennen läpimurtoaan.

Neljän vinyylilevyn tai kolmen CD:n kokonaisuudet ovat myös kiinnostavia dokumentteja 1973 ilmestyneen ensilevytyksen Rock’n’roll All Night Long synnystä, sillä nauhoitukset teki Love Recordsin palkkaamana Måns “Mosse” Groundstroem. Mossen nauhoista Klaukkalan keikka kesäkuulta 1973 päätyi debyyttialbumille, ja nyt julkaistavat aiemmat nauhoitukset jäivät syrjään. Vuosikymmeniä levy-yhtiöiden varastossa pölyyntyneet nauhat julkaistaan nyt vihdoin kokonaisuutena – aiemmin niistä on vain osa nähnyt päivänvalon levyllä Live in Hamina (2011).

Tuottaja Groundstroem oli havainnut bändin musiikillisen ja mahdollisesti myös kaupallisen potentiaalin jo aiemmin. Hän oli antanut uskaliaan lausunnon maamme arvostetuimpaan musiikkilehteen Musaan: ”Aluksi yritetään saada aikaan oikein jytälevy Remu & Hurriganesien kanssa.” Groundstroem sai levy-yhtiöltä 5000 markan budjetin. Sen hän käytti harkiten ja äänityskalustoksi valikoitui Revox-nauhuri, Matti Sarapaltion rakentama kuusikanavainen mikseri, kuusi vanhaa Shuren mikrofonia, niille telineet sekä tarvittavat johdot.

Boksilta löytyvistä Haminan (21.3.1973) ja Helsingin (24.3.1973) työväentalojen keikoista on aiemmin kuultu osa Live In Hamina -albumilla, mutta pian julkaistavalta järkäleeltä löytyvät vihdoin molemmat keikat kokonaan. Jotta kuuntelu olisi nautittavampaa, biisien välejä on hieman editoitu lyhemmäksi ja pienet äänitysvirheet sekä kitaran virittelyt on napsittu pois. Hamina and Helsinki All Night Long sisältää varhaisia versioita myöhemmin julkaistuista klassikoista (Roadrunner, Slippin’ And Slidin’), oivallisia lainakappaleita sekä ison kourallisen ennen julkaisemattomia, levyttämättä jääneitä biisejä.

Hamina and Helsinki All Night Longin valokuvamateriaali on peräisin tältä aikakaudelta. Valokuvaaja Risto Vuorimies kulki yhtyeen mukana ja ikuisti kamerallaan tunnelmia niin Haminassa kuin Helsingin konserttien tiimellyksessä. ”Haminan kuvat ovat pääasiassa soittokuvia, vain jokunen otos takahuoneesta tai väliajalta, jolloin Pelle Miljoona, anteeksi nuori Petri Tiili, innostui poseeraamaan palkintokaapin edessä. Hän oli myös näyttävästi selällään lavan reunalla, kun bändi takoi ohjelmaansa”, Vuorimies muistelee.

Hurriganes – Hamina and Helsinki All Night Long ilmestyy 2.7.2021 ja kokonaisuuden kruunaa Ganes-tietäjä Honey Aaltosen saatetekstit sekä Risto Vuorimiehen kuvakavalkadi. Neljän LP:n sekä kolmen CD:n paketit ovat ennakkomyynnissä Svart Recordsin verkkokaupassa sekä asiantuntevilla jälleenmyyjillä juuri nyt.

Hamina And Helsinki All Night Long – Live 1973

Remu Aaltonen: Rummut ja laulu

Cisse Häkkinen: Basso ja laulu

Albert Järvinen: Kitara

Hamina 21.3.1973

Ensimmäinen setti

A1. Keep On Knocking

A2. Satur’ly Night Club

A3. My Sweet Lily

A4. Sweet Little Sixteen

A5. Hootenanny Fix

B1. Hideaway

B2. Wank-a-Wana

B3. Ruby Baby

B4. Hey Mr. Fancy

B5. Hear Me Calling

Hamina 21.3.1973

Toinen ja kolmas setti

C1. Rudy-o-Rudy

C2. Roadrunner

C3. Sweet Sue

C4. Be-Bop-a-Lula

C5. Slippin’ and Slidin’ / Little Queenie

D1. Keep on Knocking

D2. Got No Time

D3. Blue Suede Shoes

D4. Lucille

Helsinki 24.3.1973

Ensimmäinen setti

A1. Sweet Little Sixteen

A2. Ruby Baby

A3. Perfidia / Mr. Big

A4. Walk Don’t Run / Roy on Flash Top / Jenka / Wank-a-Wana / Jenka

B1. Hideaway

B2. Slippin’ and Slidin’ / Little Queenie

B3. Sweet Sue

B4. Be-Bop-a-Lula

B5. Hey Mr. Fancy

B6. Hear Me Calling

Helsinki 24.3.1973

Toinen setti

C1. Keep on Knocking

C2. Got No Time

C3. Rudy-o-Rudy

C4. Satur’ly Night Club

C5. Sweet Lemonation / Wank-a-Wana

D1. Roadrunner

D2. Rock and Roll Music

D3. Keep on Knocking

D4. Blue Suede Shoes

D5. Sweet Little Sixteen

Äänitys: MÅNS GROUNDSTROEM / Love Records.