17.2.2021

Pekka Laine käy kitaradialogia Esa Pulliaisen kanssa uudella rock-instrumentaalikappaleellaan The Silent Star

Pekka Laine elää kaksoiselämää. On päiväminä, Yleisradiossa työskentelevä pitkän linjan radiojournalisti ja palkittujen dokumenttisarjojen tekijä. Sitten on hämärämpi puoli eli kitaristi ja musiikintekijä Pekka Laine, jonka ensimmäinen soololevy The Enchanted Guitar of Pekka Laine ilmestyy maaliskuussa 2021. Kyseessä on vahvasti henkilökohtainen matka. Se on samalla rakkaudentunnustus lumotulle soittimelle, sähkökitaralle ja niille kosmisille kaiuille, jotka nivovat 1960-luvun alkeelliset avaruussoundit, psykedelian, dub-musiikin ja oudot soundtrackit päättymättömäksi futuristiseksi jatkumoksi. Ennen joulua julkaistun debyyttisingle Déjà-vun seuraksi saadaan nyt toinen kappale ja arvoisan vierailijan kera.

Yksinäinen kaikukitara vaeltaa yksin preeriamaisemassa ja huhuilee melankolista länkkäriteemaa. Vuorten takaa kuuluu kaivattu vastaus, eikä tästä soundista ei voi erehtyä. Se on kuin onkin Esa Pulliainen, sinivalkoinen kitarakuningas! Toinen single-lohkaisu The Silent Star on vahvasti groovaava kahden sähkökitaran dialogi.

Kappaleen sovitukseen haettiin varhaista hippihenkeä ajalta, jolloin tukat alkoivat kasvaa mutta kenkiä pidettiin vielä jalassa. Tanakan go go-rytmin ja helisevien 12-kielisten sähkökitaroiden päälle soitettu melodia tuntui alusta asti vahvalta, mutta siitä puuttui viimeinen silaus. ”Pitäisikö jonkun vastata tälle kitaralle?”, pohti kappaleen säveltäjä studiossa. Albumin äänityksistä vastaava Esa Pulliainen ojensi auttavan kätensä ja sanoi: ”Anna mä hoidan tän.” Lopputuloksena on eeppinen ja jylhä rock-instrumentaali, joka on kirvoittanut koeyleisöltä rohkaisevaa name droppailua. Scott Walker ja Ennio Morricone mainittu.

Biisin voi käydä kuuntelemassa Svart Recordsin YouTube-kanavalla, joten ohjaa itsesi seuraavaan osoitteeseen ja antaudu lempeän kitarakaksintaistelun armoille:

The Enchanted Guitar of Pekka Laine julkaistaan 19.3.2021 ja sen voi tilata ennakkoon Svart Recordsin verkkosivuilta osoitteessa https://svartrecords.com/product/pekka-laine-the-enchanted-guitar-of-pekka-laine-album/

https://www.facebook.com/pekkalainemusic/

https://www.instagram.com/pekkalainemusic