1.2.2021

Roivanen julkaisee debyytti-EP:n musiikista videopäiväkirjan

Tiia Roivanen julkaisee Roivanen-nimellä helmikuun aikana videoteossarjan marraskuussa julkaistun SOOMA-EP:n kappaleista. Hän kutsuu Svart Recordsin YouTube-kanavalle viikoittain ilmestyvää kokonaisuutta visuaaliseksi päiväkirjaksi, joka herättää jo julkaistun SOOMA:n uudella tavalla henkiin. Levy käsittelee artistin mukaan ”pakenemista ja tunteiden kohtaamisen vaikeuksia, pysähtyneitä kuvia, jotka tuntuvat kahlaukselta”. Videoteosten tarkoitus on tulla lähelle ja tulla pakonomaisesti kohdatuksi. Roivasen mukaan visuaalisuus on kulkenut koko ajan tärkeänä osana SOOMA:n matkassa.

Hän aloitti päiväkirjan tallentamalla materiaalia erilaisista kesken jääneistä projekteista. Vuosina 2018–2020 koostuneesta aineistoista muodostui kerrostumia ja hetkiä, joita yhdistää ”kiintymys etäisyyksiin, katseita, jotka tulevat sisältä, arkisia ja unenomaisia kohtaamisen tarinoita”. Roivanen haluaa videoteoksien olevan osa kokonaisuutta ja antaa niiden olla intuitiivisia kuvia. Hänen mukaansa ”keho on mielen ja kokemuksien komposti, joka luo uutta jatkuvassa kiertävässä muutoksessa ympäristön kanssa”. Nyt julkaistavan visuaalisen päiväkirjan on kuvannut ja ohjannut Tiia Roivanen. Avustavana toisena kuvaajana toimi Ida Lindgren ja kokonaisuuden graafisesta toteutuksesta vastasi Veera Lukkarinen. Sarjan ensimmäinen osa löytyy täältä:

Svart Recordsin elektroniseen- ja rytmimusiikiin keskittynyt alamerkki Svartronix julkaisi Roivanen-nimellä operoivan Tiia Roivasen debyytti-EP SOOMAn digitaalisesti 13.11.2020. Julkaisun on tuottanut Karin Mäkiranta. Levyllä kuullaan vierailijoina Helmi Tikkanen (basso ja sello), rumpali Mikko Maijala sekä kappaleita koristaa viuluineen Elias Riipinen.

https://www.instagram.com/roivanen/

https://www.facebook.com/Roivanen-102861524421922/

www.roivanen.com

Roivanen: SOOMA-EP (Spotify)