11.11.2020

Avant-pop artisti Roivanen julkaisee debyyttilevynsä perjantaina

Roivanen on ajatus, joka tutkii kietoutumia. Se on yhtä aikaa kehoton ja kehollinen. Se ei ole vain laulujensa kertoja, se on paikka, jonka läpi tunteet, ajatukset ja kuvat kulkevat. Kaunis, säröilevä lasipallo — sisäelin — intiimi maisemakupla, jossa sataa.
 
Pakenenko itseäni vai muita, vai itseäni muilta? Kysyy avant-popia ja spoken wordia yhdistelevä Roivanen ja kutsuu laulujaan askeliksi. Kuinka voisi hetkeksi hukata hetken ja päästä lillumaan mielensä sopukoihin?

Tiia Roivanen haluaa leikkiä, löytää uusia seikkailuja ja ihmetellä reaktioita. Roivanen työskentelee luonnon, kehon ja mielen kestävyyden ja monimuotoisten käytettävien materiaalien parissa. Häntä kiehtovat mielenmaisemat, jotka yhdistävät meitä kaikkia, mutta jotka ovat usein saavuttamattomissamme. Kuinka kaikki nivoutuu yhteen ja mistä?

SOOMA EP syntyi vaihtuvien seinien, sisäpihojen ja kohtaamisten kautta Karjalohjalta eri todellisuuksiin. Projekti alkoi halusta ymmärtää kehon ja mielen yhteyttä. Se muotoutui vahvoista tuntemuksista – taipumuksesta kadota sisäisiin tarinoihin ja kuviin. SOOMA EP:tä työstäessä Roivaselle oli tärkeää, että projektin työvaiheet tuntuivat vahvasti kehossa. Hän näkee kappaleensa tiloina, joihin kuulija voi astua sisään ja sisustaa niitä omilla yksityiskohdillaan.

Svart Recordsin elektroniseen- ja rytmimusiikiin keskittynyt alamerkki Svartronix on tehnyt levytyssopimuksen kuvataiteilija ja musiikintekijä Tiia Roivasen kanssa. Roivanen-nimellä ilmestyvä debyytti-EP SOOMA ilmestyy digitaalisesti 13.11.2020. Julkaisun on tuottanut Karina ja Babel-yhtyeistä tuttu Karin Mäkiranta. Levyllä kuullaan vierailijoina Karina-yhtyeestä tuttu Helmi Tikkanen (basso ja sello), rumpali Mikko Maijala (The Holy) sekä kappaleita koristaa viuluineen Elias Riipinen (Elia, The Holy, Lac Belot).

https://www.instagram.com/roivanen/
https://www.facebook.com/Roivanen-102861524421922/