12.6.2020

Loiriplukari polkaisee suven käyntiin Kesärumballa, Svart Records julkaisee kokoelmalevyn loppuvuodesta

Vesa-Matti Loirin ääntä Loiriplukari-taiteilijanimellään imitoinut Kalle Taivainen nousi yllättäen yleisön ja median lemmikiksi vuonna 2017 jo kulttiklassikoiksi nousseilla kappaleilla Ei voi laittaa verotukseen sekä Tää kesä meni Airistolla. Biisit toivat tuolloin Afrikassa asuneen Taivaisen synnyinmaahansa loppuunmyydyille keikoille, televisioon sekä mainoksiin, ja saaga on jatkunut siitä saakka.

Muiden muassa Xysman ja Magenta Skycoden riveistä tuttu mies tekee paluun levyttävän taiteilijan rooliin, sillä Svart Records julkaisee vuoden lopulla Loiriplukarin levyn Korvamatokokoelma. Albumin ensimmäinen single Kesärumba ilmestyi digitaalisesti 12.6.2020 ja tuliterä video löytyy Svart Recordsin YouTube-kanavalta.

Artisti avaa Loiriplukarin uutta tulemista levy-yhtiölleen laittamassa viestissä: ”Päätimme tavata Joonas Wideniuksen kanssa keväällä 2020 Minibaarissa, sillä olin nähnyt Joonaksen tanssivan Loiriplukarin tahdissa. Päätimme tehdä yhteistyötä. Ensin ääniteltiin, sitten kokeiltiin, mutta lopulta keksittiin tehdä biisi yhdessä ja siitä muotoutui Kesärumba”.

Taivainen kirjoitti flamencokitaristi Joonas Wideniuksen säveltämään biisiin kesäisen lyriikan, jonka ensisijaiseksi kohderyhmäksi valikoitui lapset ja nuoret, aikuisia unohtamatta: ”Kukapa ei olisi puuroa keijusilmällä syönyt tai uneksinut kesästä? Toivotamme kesän tervetulleeksi hampaita kiillottaen ja korvamatoja levittäen! Olkaapa hyvä!”.

https://www.facebook.com/loiriplukari/

https://www.instagram.com/loiriplukari/