28.5.2020

Joensuu 1685 julkaisee uuden levyn yli vuosikymmenen odotuksen jälkeen

Yhtyeen levyjulkaisukiertueen ensimmäiset keikat julki

Lumisien peltojen ympäröimässä pienessä punaisessa studiorakennuksessa Pohjanmaalla äänitettiin Joensuu 1685 -yhtyeen täyspitkää albumia nimeltä ÖB, joka jäi viimeistelemättä yhtyeen jäädessä yllättäen tauolle vuonna 2010. Tauko kesti kahdeksan vuotta. Yhtyeen palattua esiintymislavoille Flow-festivaalilla vuonna 2018, palasivat Mikko, Markus ja Risto Joensuu myös kesken jääneen albuminsa pariin.

ÖB äänitettiin uudestaan ja päivitettiin osin sanoituksiensa, sovitustensa ja sävellyksiensä puolesta kuitenkin kunnioittaen alkuperäistä visiota albumista.  Levyn varhaisimmat sävellykset ja sanoitukset ovat vuodelta 2009, tuoreimmat vuodelta 2019. Levy on kulttimaineeseen nousseen Joensuu 1685 -yhtyeen toinen täyspitkä albumi ja on nauttinut Suomen indiepiireissä maineesta levynä, jonka moni olisi suonut kuulevansa – nyt tuo kuuleminen on vihdoin mahdollista. Levyn kiinnostavuutta on entisestään lisännyt Mikko Joensuun sekä Risto ja Markus Joensuun Siinai -yhtyeen kansainvälisesti tunnustetut albumit ja urat, jotka seurasivat Joensuu 1685 -yhtyeen tauolle jäämistä.

ÖB on teemallinen levy, joka osin sekä sävellyksien että sanoitusten kautta tutkii Mikko, Markus ja Risto Joensuun oletetun yhteisen esi-isän, Peter Krookin (synt. 1685), tarinaa. Tarinassa Krook on vangittuna välitilaan Pohjanmaan laakeisiin ja pysähtyneisiin maisemiin vailla paikkaa, minne mennä tai minne palata. Krook etsii vapahtajaansa kaupungin valoista, meren sylistä, rakastajansa iholta, unistaan, marketin hyllyjen välistä ja houreisista näyistään. Albumi toimii vertauskuvana sille matkalle, jonka yhtye on kulkenut levyn ensisoinnun syttymisestä sen viimeisen soinnun hiljenemisen hetkeen saakka. Levyllä on mittaa noin tunti mutta sen sisällä soi vuosikymmen ja enemmän kätkien sisäänsä alkuja, loppuja sekä elämän jatkuvalle muutokselle suostumista.

“Kun palasimme ÖB:n ääreen, saimme uudestaan upota virtaan, josta ammensimme ja edelleen ammennamme. On suurta kotiin paluun juhlaa ja täysin ainutlaatuista julkaista jotain näin pitkään mieliemme aallokossa hioutunutta ja antaa se vihdoin kuulijoille.”

Joensuu 1685 tarjoaa esimakua tulevalta albumilta, kun yhtyeen uusin single Light In The Heart Of Our Town ilmestyy digitaalisesti 29.5.2020. Kappale soi tällä hetkellä ennakkoon parhaillaan Soundin verkkosivuilla sekä Svart Recordsin YouTube-kanavalla.

https://www.soundi.fi/jutut/ennakkokuuntelu-joensuu-1685-tekee-komean-paluun-tarkasta-kulttiyhtyeen-uusi-uljas-single

Joensuu 1685 julkaisee myös ensimmäiset levyjulkaisukiertueensa konserttipäivät, joista ensimmäinen järjestetään 23.10. Helsingin Ääniwallissa. Sen jälkeen kiertue jatkuu 4.12. Turun Dynamon, 12.12. Espoon Sellosalin sekä 18.12. Hämeenlinnan Suisto-klubin kautta 19.12. Tampereen Tullikamarille. Lisää keikkoja ja tietoja ennakkolippujen myynnistä ilmoitellaan lähiaikoina.

Joensuu 1685:n ÖB julkaistaan mustana ja rajoitettuna läpikuultavana vinyylipainoksena, digitaalisesti sekä CD:nä 9.10.2020. Levyn julkaisun hoitaa Suomessa Svart Records ja muualla maailmassa julkaisijana toimii norjalainen Gems Records. ÖB on tilattavissa ennakkoon Svart Recordsin verkkokaupasta osoitteessa www.svartrecords.com

https://www.facebook.com/joensuu1685/

https://www.instagram.com/joensuu1685_official

Joensuu 1685: ÖB

Hey, My Friend (We’re Here Again)

Sweet Saviour

All Around You

Light In The Heart Of Our Town

Gloria

The Most Luckiest Man

Running In Our Graves

I’m In Paradise

Joensuu 1685 – Keikat

29.08. Tallinna, Tallinn Music Week
23.10. Helsinki, Ääniwalli – levyjulkaisukonsertti

Ennakkoliput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/69561

04.12. Turku, Dynamo
12.12. Espoo, Sellosali

Ennakkoliput: https://bit.ly/sellos20-jns1685

18.12. Hämeenlinna, Suisto
19.12. Tampere, Tullikamari/Klubi

Ennakkoliput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/69562