27.4.2020

Svart Records julkaisee Trees of Eternityn Aleah Stanbridgen soololevyn

Svart Records julkaisee postuumisti edesmenneen Aleah Liane Stanbridgen (taiteilijanimeltään Aleah Starbridge) debyyttialbumin Aleah hänen syntymäpäivänään 1.7.2020. Trees of Eternity -yhtyeen laulajana tunnettu Aleah oli menehtyessään syöpään vasta 39-vuotiaana, mutta laulajan musiikki elää, kun hänen elämänkumppaninsa kitaristi Juha Raivio (Swallow The Sun/Trees of Eternity) jatkaa surutyötään viimeistelemällä Aleahin kappaleita yleisön kuultavaksi.

Aleahin debyyttilevyn ensimmäinen single ja lyriikkavideo My Will -kappaleesta julkaistiin lauantaina, 18.4.2020, hänen kuolinpäivänään.
-”Huhtikuun 18. tulee aina olemaan elämäni mustin ja surullisin päivä. Mutta haluaisin silti muistaa päivässä jotain positiivista ja hyvää tästä lähtien. My Will -kappale ja video ovat vain alkua nyt alkavalle prosessille. Haluankin kiittää Svart Recordsia tuesta ja siitä että ovat antaneet minulle mahdollisuuden julkaista musiikkiamme sekä Aleahin oman debyyttialbumin, josta hän aina haaveili”, Juha Raivio kertoo.

Levyn ensimmäinen virallinen julkaisu on My Will lyriikkavideo, joka löytyy Svart Recordsin YouTube-kanavalta osoitteessa: https://youtu.be/OM1w-oe_ois

Alun perin Etelä-Afrikasta Ruotsiin muuttanut Stanbridge haki uransa alkuvaiheissa kannuksiaan tekemällä yhteistyötä ruotsalaisen elektroartisti Krister Linderin sekä The Mission yhtyeen Andy Cousinin kanssa ennen kuin tapasi tulevan aviomiehensä Juha Raivion. Pian häntä kuultiin muiden muassa Swallow The Sun -yhtyeen New Moon ja Emerald Forest and the Blackbird -levyillä sekä Amorphisin Under the Red Cloudilla vierailemassa ennen kuin parivaljakko alkoi työstää Trees of Eternityn kappaleita.

Työ kuitenkin keskeytyi 18.4.2016. Kuitenkin kaksi päivää Aleahin kuoleman jälkeen Raivio vahvisti, että keskeneräiseksi jäänyt Trees of Eternity levy viimeistellään loppuun ja julkaistaan Aleahin muistoksi. Yhtyeen ainoaksi jäänyt albumi Hour of the Nightingale näki päivänvalon 11.11.2016 ja saavutti laajan arvostuksen niin fanien kuin median keskuudessa.

Juha Raivion sekä Swallow The Sun-yhtyeen riveistä tutun tuottaja Jaani Peuhun viimeistelemä Aleahin nimeä kantava albumi digitaalisesti, kahtena erilaisena CD-painoksena sekä neljänä erilaisena tuplavinyyliversiona. Levy ilmestyy 1.7.2020 joista omansa voi tilata ennakkoon Svart Recordsin verkkokaupasta.

Aleah: Aleah – Ennakkomyyntilinkki
https://svartrecords.com/product/aleah-solo-album/