1.4.2020

Svart Records julkaisee Don Johnson Big Bandin esikoisalbumin vinyylinä kesäkuussa

Don Johnson Big Bandin uran vuonna 2000 käynnistänyt Support de Microphones -albumi ilmestyy ensi kertaa juhlavinyylipainoksena kesäkuun alussa. Markka-aikaan kokonaan bändin omilla rahoilla tuotettu kukkakantinen albumi vei tuntemattoman helsinkiläisnelikon nopeasti pääkaupungin pikkuklubeilta kesäfestareiden vakioesiintyjäksi. Lopullisen suosion takasi Universal Musicin julkaisema kakkoslevy Breaking Daylight, joka nousi One MC, One Delay -hitin siivittämänä albumilistan ykköseksi ja myi platinaa.

Support de Microphones on yksi Suomen kaikkien aikojen myydyimmistä omakustannelevyistä. Yhtyeen kosketinsoittaja Johannes Laiho kertoo miksi DJBB ei lähetellyt demoja levy-yhtiöihin:
-“20 vuotta sitten emme tienneet mihin levy-yhtiötä tarvitaan, eivätkä majorit Suomessa julkaisseet meidän näkökulmastamme kiinnostavaa musiikkia. Siksi Support de Microphones näki päivänvalon omakustanteena. Nyt ympyrä on tavallaan sulkeutunut: olemme tutkineet asiaa 20 vuotta emmekä edelleenkään tiedä vastausta.”, Laiho avaa.

Vinyylijulkaisuistaan tunnetun Svart Recordsin urbaanin rytmimusiikin alajaoston erityisasiantuntija Olli Hänninen avaa syitä juhlapainoksen julkaisuun:
-“Support de Microfonesin vinyyliversion perään on kuulutettu pitkään ja säännöllisesti, niin musiikin kuuntelijoiden kuin levykauppiaidenkin taholta. On todella hienoa päästä vihdoinkin saattamaan DJBB:n rajoja rikkova debyytti ansaitsemaansa muotoon, kaksitoistatuumaisia rakastaville muovipuristeille. Vaalikaa hyvät ihmiset tätä aarretta huolella ja ottakaa siitä kaikki ilo irti olosuhteista riippumatta.”

Don Johnson Big Band julkaisee syksyllä myös uuden albuminsa ja tänään ilmestyvä kappale Girl/Boy on ensimmäinen singlejulkaisu bändin syksyllä ilmestyvältä seitsemänneltä pitkäsoitolta Digital Physical. Se on jatko-osa syksyllä 2018 ilmestyneelle Physical Digital -albumille. Don Johnson Big Band julkaisee Digital Physical -albumin omakustanteena yhtyeen omalla Beatback -levymerkillä. Digijakelusta vastaa edelleen Sony Music Finland.

Support de Microphonesin ja Don Johnson Big Bandin 20-vuotisjuhlia vietetään syksyllä Helsingissä järjestettävässä konsertissa, jonka tarkemmat tiedot julkistetaan myöhemmin keväällä.

Don Johnson Big Bandin esikoisalbumi Support de Microphones ilmestyy 5.6.2020 rajoitettuna mustana vinyylipainoksena ja Levykauppa Äx:stä on mahdollista hankkia levy myös omana keltaisena versionaan.

Don Johnson Big Band: Support de Microphones LP – ennakkomyyntilinkki musta vinyyli:
https://svartrecords.com/product/don-johnson-big-band-support-de-microphones-2lp/

Don Johnson Big Band: Support de Microphones LP – ennakkomyyntilinkki keltainen vinyyli: https://www.levykauppax.fi/artist/don_johnson_big_band/support_de_microphones/#681250