30.1.2020

Svart Records julkaisee A Heart Beatsin debyyttisinglen

Varhaiset muistot pitsistä ja lihallisista tuoksuista ovat innoittaneet industrial-muusikko Tuukin (mm. Stromstad) ja punk-skenessä pyörineen laulaja Pailen (ex-Beastmilk) ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tuloksena julkaistaan parivaljakon ensimmäinen single Dazes the Mind. A Heart Beatsin musiikillisessa padassa porisevat saman aikaisesti new wave, anarko-pop, venäläisen syntikkapopin edelläkävijä Alyansin tuotanto sekä Bronski Beatin kasarihitit.

Yhtyeen tuotanto syntyy ja elää erilaisten musiikillisten elementtien yhteentörmäyksessä, jonka tuloksena on hienovaraista, mieltäkiihottavaa ja tekijöidensä lähtökohdista uudella tavalla aineksia ammentavaa, tummasävyistä ja kaihoisaa popmusiikkia.

-”Minua kiinnostaa omien tottumusten ja käsitysten haastaminen. Heti kun näen kaavan, kun havaitsen ympyrän seinät ympärilläni, pyrin tietoisesti sen ulkopuolelle. Toisinaan yksinkertaisesti tylsistyn, mutta kyse on ehkä pohjimmiltaan siitä, että minua kiinnostaa tuntematon ja epärationaalisuus, paljon enemmän kuin todennettavat faktat. Me emme ole rationaalisia olentoja, joten mielestäni omia ristiriitaisuuksia kannattaa tutkia, jopa syleillä”, yhtyeen perustaja ja laulaja Dimitri Paile kertoo.

Svart Recordsin alamerkki Svartronix julkaisee A Heart Beatsin Dazes the Mind -debyyttisinglen 31.1.2020, joka on masteroitu legendaarisessa Chartmakers-studiossa Henkka Niemistön johdolla. Johan Snellin ohjaama sensitiivinen ja eroottisesti latautunut video on julkaistu Svartin YouTube-kanavalla: