23.1.2020

Svart Records julkaisee CMX:n Aion-levyn ensi kertaa vinyylinä

Svart Records julkaisee maaliskuun lopussa CMX:n vuonna 2003 julkaistun albumin Aion ensi kertaa vinyylinä. Kriitikoiden sekä fanien arvostamasta levystä julkaistaan rajoitettu 500 kappaleen painos, joka on täydennetty avattavilla kansilla sekä A.W. Yrjänän koostamin saatesanoin.

Yhtyeen basisti, laulaja ja sanoittaja A.W Yrjänä luonnehtii 17 vuotta vanhaa levyään seuraavasti:

”Aion oli kymmenes albumimme. Sen edeltäjä, Isohaara, oli ollut vaikea synnyttää. Parin vuoden keikkatauon aikana olimme ensin tehneet kaksituntisen kunnianosoituksen monille musiikillisille juurillemme, Dinosaurus Sterephonicuksen. Se oli melkoinen työponnistus eikä laajasta teoksesta ollut mitään taiteellisesti itsestään selvää polkua eteenpäin. Isohaara oli yritys selvittää tulevan suuntaa. Sitä tehtiin studiossa poikkeuksellisen pitkään, kuusi kuukautta. Emme osanneet tehdä päätöksiä, materiaali oli epätasaista ja olimme jatkuvasti tyytymättömiä siihen, mitä saimme itsestämme ja työryhmästä irti. Albumilla on onnistuneita kappaleita, mutta myös tyhjäkäyntiä, hapuilua.

Seuraava työ päätettiin tehdä toisella tapaa. Varasimme pian Isohaara-kiertueen päätyttyä kuusi viikkoa Inkfish-studiolta, ja session alkaessa meillä oli vain parin kappaleen rungot valmiina. Hyppäsimme pimeään, annoimme intuition johdattaa. Tärkeänä osana prosessia oli ensi kertaa koko tuotantovastuun levynteossamme ottanut Illusion Rake, eli Rauli Eskolin. Ilmapiiri oli tutkimusmatkaileva. Ideoita törmäytettiin monin tavoin eikä yhtään kappaletta toteutettu keskenään samalla kaavalla. Välillä vaihdettiin instrumentteja, improvisoitiin, soitettiin suoria live-ottoja, välillä lähettiin piirtämään rakennetta ensin paperille. Olennaista oli säilyttää spontaanius. Emme halunneet mitään imagoa, emme ennalta määrättyä tyyliä. Levy sai elää omaa elämäänsä alusta pitäen. Tekstuaalisesti teema oli ihmisen pimeä puoli, jungilaisittain sanottuna ihmisen varjo. Se, mikä saa meidät toimimaan tavoilla, joita emme itsekään hyväksy. Raskas tematiikka ja musiikillinen leikki yhdessä synnyttivät albumin, jota pidän ehkä parhaimpana kokonaisuutena, jonka olemme yhdessä synnyttäneet”.

CMX:n Aion ilmestyy 27.3.2020.

CMX: Fysiikka ei kestä

https://www.facebook.com/cmx.virallinen

https://cmx.fi/

Ennakkomyyntilinkki:

Aion