14.11.2019

Lasten Hautausmaan neljäs levy ilmestyy tammikuussa, ensimmäinen single ja video ulkona nyt

Jo debyyttilevyllään monen kestosuosikiksi noussut Lasten Hautausmaa julkaisee järjestyksessään neljännen levynsä tammikuussa. Levyä valmisteltiin rauhassa kahdeksan kuukauden keikkatauon aikana. Tällä kertaa koko kuusihenkinen bändi osallistui sävellys- ja sovitustyöhön, mikä kuuluu yhtenäisempänä soittona, stemmoina ja isompana soundina.

Muutoksena aiempaan on myös se, että kyseessä on yhtyeen ensimmäinen todellinen studioalbumi. Lasten Hautausmaa odotti näet neljänteen pitkäsoittoon asti, mennäkseen oikeaan studioon nauhoittamaan täyspitkää levyä. Aiemmin äänitykset ovat hoituneet yhtyeen omassa treenikämppästudiossa. Nyt nauhoituspaikaksi valikoitui SF Sound Studio Joensuussa ja ajankohdaksi juhannus, mikä toi omaa taikansa äänityksiin, kun paikan yllä kiertäneet ukkosmyrskyt koettelivat äänittäjän hermoja. Ottoja kellotettiin lopulta lähestyvien ukkosrintamamien mukaan.

Esimakua tulevalta levyltä julkaistaan 15.11.2019, jolloin Lasten Hautausmaa julkaisee ensimmäisen sinkun Sähköisku. Kappaleen taustalta löytyy omakohtainen rajatilanomainen ajanjakso, joka ikuistui kappaleelle sen sävellysvaiheessa.

-”Kappale syntyi kuumeessa. Sairastin viikon ja valveillaoloajan rämpytin kitaraa minkä jaksoin. Biisi ei jättänyt rauhaan. Välillä nousin sängystä tekemään jonkun muistiinpanon. Sain tekstin ja biisin rungon valmiiksi ennen kuin ruumiinlämpö palasi normaaliksi, ehkä se kuuluu läpi”, kappaleen tekijä kitaristi-laulaja Tuomo Mannonen kertoo.

Laulaja Kristiina Vaaran oli helppo samaistua Mannosen sairastuvalla säveltämään kappaleeseen.

-”Kun Tuomo soitti biisin mulle ekaa kertaa, sain heti kiinni sen tarinasta, sille oli helppo antaa ääni”.

Svart Records julkaisee Lasten Hautausmaan levyn IV 24.1.2020. Yhtye nähdään keikoilla ympäri maan ja kiertue alkaa julkaisupäivänä Kuopion Henry´s Pubista ja päättyy 29.2. Kouvolan House of Rockiin. Levyn ensimmäisestä singlestä Sähköisku on juuri julkaistu Arto Tommiskan julkaisema video, joka on katseltavissa Soundin sivuilla:

Uusi Lasten Hautausmaa -single syntyi kuumeessa – Ensinäytössä Sähköisku-video

Lasten Hautausmaan – keikat / talvi 2020

24.01. Kuopio, Henry´s Pub

25.01. Oulu, 45 Special

31.01. Helsinki, Tavastiaklubi

01.02. Savonlinna, Play Lounge & Bar

07.02. Hämeenlinna, Suistoklubi

08.02. Kotka, Haukka Music Bar

14.02. Joensuu, Kerubi

15.02. Jyväskylä, Musta Kynnys

21.02. Lahti, Finlandiaklubi

22.02. Turku, Apollo

28.02. Tampere, Klubi

29.02. Kouvola, House of Rock