29.10.2019

Suomen Talvisota 1939-40 -ryhmän Underground-Rock -albumia juhlitaan Tavastialla joulukuussa

M.A. Numminen sekä runoilijat Markku Into ja Jarkko Laine perustivat 50 vuotta sitten maanalaisen musiikki- ja performanssiryhmän Suomen Talvisota 1939-1940, jonka toiminnassa oli mukana underground-artistien lisäksi lukuisia tunnettuja näyttelijöitä, muusikkoja sekä taiteilijoita, kuten Rauli ”Badding” Somerjoki, Tarmo Manni, Paroni Paakkunainen sekä Timo Aarniala.  Ryhmän tavoitteena oli tuottaa erilaista tabuja rikkovaa alakulttuuritoimintaa, jota toteutettiin erilaisin keinoin performanssitaiteesta surrealistisiin luentoihin sekä lehtijulkaisuista rock-konsertteihin.

Numminen kumppaneineen työsti myös Yleisradiolle radio-ohjelmaa Maanalaista menoa, jonka lähetyksiä varten kollektiivi alkoi tuottaa musiikkia. Alakulttuuritoiminnan myötä syntyi myös Suomen Talvisota 1939-1940 -ryhmän albumi Underground-Rock, jonka Love Records julkaisi 2.1.1970. Kulttihitiksi muodostuneelta albumilta löytyvät sellaiset legendaariset kappaleet kuten Kekkonen-rock, Talvisota-rock sekä Tehtaan vahtimestarit.

Svart Records julkaisee joulukuussa 50-vuotisjuhlapainoksen tästä suomalaisen 60-luvun undergroundin merkittävimmästä teoksesta, ja sitä juhlistetaan 9.12.2019 Helsingin Tavastia-klubilla. Bakkanaaleissa esiintyy itseoikeutetusti M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen Underground Rock Orchestra, joka perustettiin vuonna 1980 ylläpitämään liki unohtuneen alakulttuuritoiminnan perintöä. Nyt järjestettävässä juhlakonsertissa URO:n riveissä esiintyvät edellä mainittujen lisäksi kitaristit Jukka Orma ja Antero Jakoila, rumpali Sami Kuoppamäki sekä basisti Mikko Löytty. Ennakkoliput tulevat myyntiin keskiviikkona 30.10.2019 kello 09.00 ja ne myy Tiketti.

Itsenäisyyspäivänaattona julkaistava uusintapainos sisältää alkuperäisen albumin lisäksi harvinaisen, osassa ensipainosta mukana olleen lehden sekä uusia haastatteluja ja taustadataa. Rajoitettu 300 kappaleen musta vinyylilevy on tilattavissa ennakkoon Svart Recordsin verkkokaupasta: https://svartrecords.com/product/suomen-talvisota-underground-rock/

9.12. Helsinki, Tavastia

Suomen Talvisota 1939-1940: Underground-Rock – 50-vuotisjuhlakonsertti

Underground Rock Orchestra

M.A. Numminen – Pedro Hietanen – Jukka Orma – Antero Jakoila – Sami Kuoppamäki – Mikko Löytty

Liput: 33/35€

Ennakko: Tiketti

www.tiketti.fi

www.tiketti.fi/tapahtuma/65619

https://www.facebook.com/events/2583183501719961/

Suomen Talvisota 1939-1940: Underground-Rock

A1     Edistyksen Voima

A2     Liput Liehuvat

A3     Vihreä Valta

A4     Talvisota-Rock

A5     Kekkonen-Rock

A6     Laulu Jossa On Tunnelma

A7     Takaisin Pekingiin

A8     Tehtaan Vahtimestarit

B1     Rock On Rajaton Riemu

B2     Däng-Däng-Däng-Däng

B3     Kasvoton Kuolema Ja Sirhan Sirhan

B4     Vihaava Rakkaus

B5     Poroporvarin Kohtalo

B6     Mielitauti-Rock

B7     Suomi Palaa

B8     Jatkosota-Rock