4.9.2019

Xysman varhaistuotanto yksiin kansiin – Kotimaisen grindcore-klassikon massiivinen viiden vinyylin kokoelma ilmestyy perjantaina

Alun perin Naantalissa perustettu Xysma eteni nopeaan tahtiin tyylilajista toiseen uransa aikana. Primitiivinen grindcore muuttui surisevan stoner rockin kautta popimpaan ilmaisuun vajaan vuosikymmenen aikana. Yhtye ehti uransa aikana toimia Pohjoismaisessa mittapuussa monen musiikillisen genren eturivissä.

Svart Records julkaisee syyskuun alussa Xysman Repulsive Morbidity – A Boxful of Foetal Mush 1988–1991  -kokoelman viiden LP-levyn boksina. Yhtyeen alkuvuosiin keskittynyt järkäle maalaa täydellisen kuva siitä, mitä Xysman alkutaipaleella tapahtui vuosina 1988 – 1991. Kolmikko Jani Muurinen, Vesa Iitti ja Teppo Pulli aloittivat 1980-luvun lopulla aluksi Repulse-nimellä, mutta alkuvuonna 1989 ilmestyneen toisen demon jälkeen kokoonpano vaihtoi nimekseen Xysma. Vuonna 1989 ilmestynyt kolmas demotus Swarming of the Maggots lisäsi jo alkanutta kansainvälistä mielenkiintoa yhtyettä kohtaan ja pian se suuntasi studioon levyttämään ensimmäisiä virallisia julkaisujaan. Tuolloin mukaan porukkaan liittyi kitaristi Olli Nurminen.

Nyt julkaistavalta kokoelmalta löytyy Xysman varhaistuotanto kokonaisuudessaan. Demojen lisäksi boksi sisältää vuonna 1990 julkaistun Above The Mind of Morbidity -minialbumin, Fata Morgana 7”EP:n sekä tietenkin legendaarisen Yeah LP:n. Levyillä julkaistun materiaalin lisäksi koosteelta löytyy kaksi vinyylillistä hyvätasoisia treenikämppänauhoitteita, live-tallenteita sekä Yeah– sekä Above The Mind of Morbidity -sessioita edeltäneitä studiotreeninauhoja. Bändin yllätykseksi arkistoista löytyi mielenkiintoisia versioita jo levytetyistä kappaleista sekä jopa sellaisia biisejä, jotka jäivät lopulta ulos yhtyeen virallisilta julkaisuilta.

Repulsive Morbidity on koostettu yhteistyössä yhtyeen kanssa ja paketti sisältää tuoreen haastatteluliitteen sekä asiaan kuuluvat esittelytekstit. Xysman Repulsive Morbidity – A Boxful of Foetal Mush 1988–1991 julkaistaan 6.9.2019 viiden LP:n boksina, joista 500 on saatavilla mustana vinyylinä levykauppojen välityksellä. Tämän lisäksi Svartin verkkokaupasta on tilattavissa 400 kappaleen erikoispainos punaista vinyyliä, niin kauan kuin tuotetta riittää.

Tilaa klikkaamalla tästä Xysma: Repulsive Morbidity – A Boxful of Foetal Mush 1988–1991 (5LP BOX)

Kokoelman kappaleista kaksi  – Pubo-Vesical Filled With Culled (Rehearsal May 1989) sekä Foetal Mush (Live At A-Panimo Turku 1991) – ovat kuunneltavissa parhaillaan Svart Recordsin Soundcloud-kanavalla osoitteessa:

https://www.facebook.com/Xysma