6.6.2019

“Digihiekkaa tietokoneen muistipiireissä” –– Pelagos julkaisee debyttilevynsä myös visuaalisessa muodossa

Tasan vuosi sitten uneliaasta länsisuomalaisesta kaupungista pyristelevät yhtye Pelagos julkaisi debyyttialbuminsa Revolve, jonka kappaleissa liikuttiin niin sisällön kuin muodon puolesta utuisissa menneisyyden ja tulevaisuuden unikuvissa. Mielen avaruusmatka saa nyt luonnollisen päätöksensä, kun yhtye julkaisee debyyttilevynsä myös visuaalisessa muodossa.

Revolven optisessa versiossa Pelagosin musiikki kohtaa elottoman ja elävän luonnon oudon läsnäolon huuman jättäen katsojan tehtäväksi yhdistellä luurangon puuttuvat osat toisiinsa. Kuvaston mieltä stimuloivat elementit ovat tarkoituksella selityksiä pakoilevia. Virikkeisessä kuvamateriaalissa liikutaan tuulen piiskaamilla merenrannoilla, hylätyissä rakennuksissa ja hehkuvissa kukkapelloissa, ja ajoittain näkymiä katsellaan nostalgisesti kaleidoskoopin läpi. Hetkittäin päälle käyvä visuaalinen tulva näyttäytyy kuin tuulen mukana tuoma hiekanmurunen olisi lentänyt tietokoneen sisälmyksiin aiheuttaen oikosulun digitaalisessa tietonkulussa.

Revolve näköalbumi on tarkoitettu nautittavaksi ”potilaan oman tarpeen mukaan”. Sen voi ahmaista kokonaisena tai ryystää annoksissa. Rohkeimmat ovat herkutelleet optisen teoksen ilman ääntä ja toiset taas pelkkänä audiona. Eri kokemustapojen ei ole havaittu aiheuttavan sivuoireita, joten mikä tahansa vaihtoehtoissa ja annosmääristä on yhtä turvallinen.

Pelagosin näköalbumi Revolve on julkaistu tänään ja on katsottavissa Svart Recordsin verkkosivuilla osoitteessa: