5.4.2019

Svart Records juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan konserttisarjalla

Svart Records täyttää kuluvana kymmenen vuotta. Levy-yhtiö on tullut tunnetuksi etenkin vinyyliuusintajulkaisuistaan, mutta se on myös monen kotimaisen sekä kansainvälisen yhtyeen ja artistin koti. Satojen julkaisemiensa äänitteiden lisäksi Svart on vuosikymmenen mittaisella urallaan ehtinyt myös kustantaa kirjoja, järjestää erilaisia pop up-tapahtumia sekä organisoida konsertteja, keikkoja sekä vuotuisia nimikkofestivaalejaan.

Juhlavuotenaan yhtiö ripottelee osuvia konsertti- ja tapahtumakokonaisuuksia erilaisiin tapahtumapaikkoihin ympäri Suomen. Vuoden ensimmäisiä juhlia vietettiin Helsingin Ääniwallissa ja Tampereen Klubilla tammikuun alussa. Toukokuussa juhlavuoden kunniaksi järjestetään useampi illanvietto.

Kevään juhlallisuudet alkavat 10.5, kun Savoy-teatteriin saapuu maailmankuulu kauhuelokuvasäveltäjä Claudio Simonetti. Helsingissä Simonetti ja yhtyeensä Goblin livesäestävät Dario Argenton kulttiklassikkoelokuvat Profondo Rosso ja Suspiria. Päivää myöhemmin bakkanaalit jatkuvat Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella, jossa Claudio Simonetti’s Goblin järjestää elokuvakonsertin The Best of Italian Horror Soundtrack -nimikkeen alla. Samana iltana talon toisessa päädyssä Klubilla järjestetään jatkobileet, joissa esiintyvät Svartin artisteista Jess & The Ancient Ones, Musta Risti sekä Skepticism, joka esittää spesiaalina ohjelmanumerona debyyttilevynsä Stormcrowfleet kokonaisuudessaan.

Toukokuussa juhlintaan liittyy vielä Svart Recordsin yhdysvaltalainen kiinnitys Sabbath Assembly, joka saapuu Euroopan kiertueensa yhteydessä Suomeen esiintymään kolmen keikan verran. Amerikkalainen occult rock -kokoonpano soittaa kotimaisen Mansionin kanssa 16.5. Turun TVO:lla, 17.5. Bar Loosessa Helsingissä sekä 18.5. Lahden Torvessa. Kevätkauden juhlinta päätetään ensimmäiseen viralliseen Svart 10 vuotta -konserttiin Helsingin Tavastialla, jossa esiintyvät tummasävyinen rockyhtye Lasten Hautausmaa sekä kotimaisen progen uuden aallon kärkinimet Sammal ja Malady.

Svart Recordsin toinen perustaja ja tuotantopäällikkö Jarkko Pietarinen on vielä vaitonainen juhlavuoden jatkosta: ”Meillä on jo jonkin verran suunnitelmia ja yllätyksiä syksyn varalle, joten tiedottelemme niistä sitten ennen juhannusta. Tai ehkä jopa myöhemmin. Nimikko-olut on jo pantavana, juhlajulkaisuja parhaillaan työstetään ja tapahtumia suunnitellaan.”

Svart Records on vuonna 2009 perustettu levy-yhtiö, jonka keskeinen toiminta perustuu vinyyliuusintajulkaisuihin sekä uuden musiikin tuotantoon. Yhtiölle levyttäneitä suomalaisia artisteja löytyy laidasta laitaan, kuten kansainvälistä menestystä niittäneet Oranssi Pazuzu, Trees of Eternity, Mikko Joensuu, Jess and The Ancient Ones, Death Hawks, Teksti-TV 666, Waste of Space Orchestra, K-X-P sekä Beastmilk.  Kotimaan markkinoilla kannuksensa hankkineista esiintyjistä artisteista voidaan mainita vaikkapa Kauko Röyhkä, Eero Koivistoinen, Lasten Hautausmaa, Sammal tai Kynnet. Vaikka Svart Recordsia pidetään usein kotimaisten artistien ponnahduslautana kansainvälisille markkinoille, löytyy yhtiön listoilta lukuisia ulkomaalaisia yhtyeitä, kuten amerikkalaiset raskaan tuomiorockin työstäjät Witch Mountain ja Acid King, tanskalainen Demon Head tai norjalainen Brutus.

***

Svart Records 10 vuotta tapahtumat keväällä 2019

10.05. Helsinki, Savoy-teatteri: Claudio Simonetti´s Goblin säestää Dario Argenton elokuvat Profondo Rosso ja Suspiria

https://www.facebook.com/events/295422541168627/

10.05. Helsinki, Korjaamon vintti: Pölyä-kokoelmalevyn julkaisukonsertti

https://www.facebook.com/events/414833682601380/

11.05. Tampere, Tullikamarin Pakkahuone: Claudio Simonetti´s Goblin: Best of Italian Horror Movie Soundtrack

https://www.facebook.com/events/236690697240794/

11.05. Tampere, Klubi: Svart 10 vuotta & Claudio Simonetti´s Goblin jatkot: Jess & The Ancient Ones, Skepticism, Musta RIsti

https://www.facebook.com/events/404201213699441/

16.05. Turku, TVO, Sabbath Assembly (US), Mansion

https://www.facebook.com/events/370235113572829/

17.05. Helsinki, Sabbath Assembly (US), Skepticism, Mansion

https://www.facebook.com/events/2342031846122700/

18.05. Lahti, Sabbath Assembly (US), Musta Risti, Mansion

https://www.facebook.com/events/261157878147976/

14.06. Helsinki Tavastia-klubi, Svart Records 10-vuotta osa 1: Lasten Hautausmaa, Sammal, Malady

https://www.facebook.com/events/423250375093961/