22.3.2019

Tiedote 22.3.2019 K-X-P:n uusi albumi IV julkaistaan 17.5., ensimmäinen single julki tänään

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin indie-yhtyeisiin lukeutuva K-X-P julkaisee uuden albumin 17. toukokuuta. Yhtyeen järjestyksessään neljäs kokopitkä näkee päivänvalonsa Svart Records -levymerkin kautta vinyyli-, CD ja digi-formaateissa.

IV on muun muassa Opl:BastardsinCirclen ja Aavikon riveistä tuttujen Timo Kaukolammen ja Tomi Leppäsen muodostaman kokoonpanon neljäs virstanpylväs, jolla tunnelmat vaihtelevat minimalistisesta teknosta ja rave-rytmeistä aina psykedeelisen diskon sävyihin. K-X-P suuntaa uuden albuminsa julkaisun tiimoilta mittavalle Euroopan-kiertueelle mm. Iso-Britanniaan, Ranskaan ja Portugaliin.

17.5. julkaistava IV on Timo Kaukolammen ja Tomi Leppäsen yli kymmenvuotisen uran voimannäyttö. “Uuden albumin punaisena lankana toimii minun ja Tomin ystävyys. Olemme kirjoittaneet kappaleet yhdessä ja biisit ovat löytäneet lopullisen muotonsa live-keikoillamme“, kertoo Kaukolampi. “A-puolen Nimetön Tie toimii eräänlaisena kuoleman metaforana, matkana pimeydestä valoon. Biisissä lauletaan sanoja, joita ei ole olemassa, sillä kaikki on jo sanottu niin moneen kertaan“, artisti jatkaa. “B-puolen Hex Bag on suoraviivaisempi teos, jolla pääosaa näyttelee Leppäsen komeat synamelodiat ja rumputyöskentely. Päätöskappale Night Eye / Smile Through Tears on kulkenut työnimellä “Punk Disco”, joka etenee psykedeelisissä klubitunnelmissa“.

Jylhään kolmen kappaleen teokseen kädenjälkensä on jättänyt myös moni-ilmeinen joukko eturivin suomalaisia musiikintekijöitä, kuten basisti Lauri Porra, vokalisti Ringa Manner, rumpali Anssi Nykänen, harmonisti Tuomas Kantelinen, jouhikkovelho Pekko Käppi sekä K-X-P:n “P“, eli modulaarisyntetisaattoria operoiva Tuomo Puranen.