31.1.2019

Svart julkaisee indielegenda Paavoharjun tuotannon kahtena massiivisena boksina

Kokoelmasarjan ensimmäistä osaa juhlitaan Ääniwallissa maaliskuussa

Paavoharjun debyyttialbumi Yhä Hämärää (2005) hämmensi maamme musiikkikenttää ilmestyessään. Fonal Recordsin aikanaan julkaisema albumi arvostettiin kansainvälisessä musiikkimediassa korkealle. Pitchforkin kaltaiset vaihtoehtomusiikin suunnannäyttäjät ylistivät Paavoharjua, kuvitellen kokoonpanon olleen metsän keskeltä löytynyt uudelleensyntyneiden kristittyjen lahko, mikä sinällään ei ollut kaukaa haettu ajatus. Lauri Ainalan musiikillisten kokeilujen ympärille koostuneen savonlinnalaiskollektiivin fokus oli tehdä uskonnollisia hymnejä hylätyille rakennuksille. Saman teeman ympärille rakentui myöhemmin myös viime vuonna ilmestynyt Tuote-kirja, Lauri Ainalan tuottama esseekokoelma, jossa kollektiivin jäsenet käyvät läpi yhteisölle tärkeäksi muodostuneen paikan olemusta ja historiaa.

Debyyttilevyn aikaan Paavoharjun ytimen muodosti Lauri Ainalan hänen veljensä Olli Ainala sekä laulaja Jenni Koivistoinen. Heidän lisäkseen nyt ilmestyvän kokoelman kappaleilla vierailevat Joose Keskitalo, Johannes “Ragnar Rock” Pitkänen, Mimosa Virtanen, Toni Kähkönen, sekä Helmi Levyjen perustaja Arwi Lind. Läpi koko uransa Paavoharju on esitellyt tuotantonsa kautta unelmien ja unien Savonlinnaa. Paikkaa, jossa voit olla sellainen kuin olet, kaiken muun ulkopuolella.

Näistä tarinoista Svart Records julkaisee Lauri Ainalan koostaman Paavoharju-boksin Syvyys – The Complete Fonal Years part 1 kolmen vinyylin boksin 15.02.2019. Eksklusiivisen paketin ensimmäinen levy sisältää Yhä hämärää -albumin sekä kaikki sen aikaiset muut äänitykset vuosilta 2005-2006. Toiselle vinyylille on kerätty saman aikakauden EP:t, 7” singlet sekä kokoelmalevyille luovutetut kappaleet ja koosteen kolmas levy sisältää 13 ennen julkaisematonta Paavoharju-kappaletta vuosilta 2000-2007. Viimeksi mainituista biiseistä kauan kateissa ollut Lauri Ainalan ja Jenni Koivistoisen kappale Enkelit on tarkasteltavissa Emma Ainalan ohjaaman videon kera Svart Recordsin YouTube-kanavalla.

Kolmen vinyylilevyn boksin julkaisua juhlitaan Helsingin Ääniwallissa 16.3.2019. Paavoharjun livekokoonpano esittää kahteen ensimmäiseen albumiin painottuvan setin. Tilaisuudessa saa ensi-illan Lauri Ainalan kokeellinen dokumenttielokuva Savonlinnan palvojat, jossa kuvataan samannimisen ryhmittymän toimintaa Savonlinnan sydämessä ja joutomailla ajanjaksolla 2012 – 2019. Tämän lisäksi tapahtumassa esitetään Lauri Ainalan, Ville Kettusen ja Jarmo Loikkasen ohjaama dokumenttielokuva Tattarisuon sauna- ja olutseura (2017), jossa käsitellään viime vuosikymmenen vaihteen luvatonta saunatoimintaa maagisen Tattarisuon lähteen maisemissa. Ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin 4.2.2019 kello 09.00.

https://www.facebook.com/events/2178844222182741/