31.1.2019

Pekko Käpin kuolleet hevoset ratsastavat jälleen – uusi single ulkona nyt, albumi Väärä laulu maaliskuussa

Väärä laulu on Pekko Käpin kolmas albumi K:H:H:L -yhtyeensä kanssa, ja se julkaistaan Svart Recordsilla 29.3. Yhtyeen kaksi aikaisempaa levyä Sanguis Meus, Mama! ja Matilda saivat lukuisia palkintoehdokkuuksia, joista kirkkaimpana voidaan mainita Matilda-levyn tuoma Vuoden kansanmusiikkitekijä -palkinto Etnogaalassa Tavastialla tammikuussa 2018.

Toisen albumin jälkeen yhtye kehitteli ja kokeili uusia biisi-ideoitaan ympäri maailmaa yhtyeen soundcheckeissä, mutta mullistavin käänne tapahtui Atlantin valtameren rannalla. Portugalin Sinesissä tuhatpäiselle hurmiotuneelle hipille soitetun festivaalikonsertin jälkimainingeissa kitaristi-sovittajapeto Tommi Laine visioi, että orkesteri tarvitsee elävän lyömäsoittajan. Ja kas, tamperelainen rummutuksen mestari Jani Auvinen liittyi orkesteriin. Lopulta levy äänitettiin yhtyeen luottotuottajan Jani Viitasen hellässä huomassa olennaisimmilta osiltaan kahdessa päivässä Tampereen sydämen sykkeessä. Levyn tekstit ovat kokonaisuudessaan tamperelaisen nousevan sanoittajan Toni Tapanisen käsialaa. Käpin ja Tapanisen yhteistyö alkoi jo Sanguis Meus, Mama! -levyllä.

Väärä laulu -levyllään nelihenkiseksi muotoutunut folkrock-orkesteri soi suuremmin, synkemmin, syvemmin ja suloisemmin kuin koskaan. ”Nyt rokkaa…vahingossa kävi näin”, sanoo kitaristi-sovittajapeto Tommi Lainekin.

Mistä se levy sitten kertoo? ”Aiemmilta levyiltä tutussa kansanomaisen magian maailmassa ihminen oli aktiivinen osa maailmaa.  Niin on edelleen. ”Ihminen ei ole niin pieni kuin miltä se on saatu näyttämään”, sanoi viisas nainen. Väärä laulu-levy on samoilla linjoilla. Ei ole syytä pelätä ihmisiä, sanoja tai virtuaalista vihaa. Alkupedot ovat menneet. Meitä ei uhkaa kuin itsemme luomat ja vaalimat pedot. Jokaisessa meissä asuu hullu kukko, kana tai teollinen broileri tai hullu joku. Vesi nousee ja suuri myrsky pyyhkii meidät vääjämättä, mutta ei ole syytä paniikkiin. Käykäämme reippain mielin kohti loppuvaa maailmaa tai sen alkua”, yhtyeen laulaja ja jouhikkovelho Pekko Käppi selventää asiaa.

Svart Records julkaisee Pekko Käppi & K.H.H.L:n Väärä laulu -levyn 29.3.2019. Yhtye nähdään myös levyjulkaisukiertueella, mikä alkaa 29.3. Helsingin Nosturilta ja jatkuu Tampereen, Oulun, Turun, Jyväskylän, Kuopion kautta 10.5. Lappeenrannan Nuijamieheen. Väärä laulu -albumin ensimmäinen raita Ikoni on kuunteltavissa rocklehti Soundin verkkosivuilla.

Pekko Käppi & K.H.H.L. – keikat

14.02  Seinäjoki, Mars 2019 – Äärellä

29.03. Helsinki, Nosturi

30.03. Tampere, TTT-Klubi

13.04. Oulu, Tuba

18.04. Turku, Dynamo

19.04. Jyväskylä, Vakiopaine

20.04. Kuopio, Henry’s Pub

10.05. Lappeenranta, Nuijamies

”Nyt rokkaa… Vahingossa kävi näin” – Pekko Käppi & K:H:H:L esittelee uuden, tummasävyisen singlen