23.1.2019

Vuono Svartille – nimikkokappaleen musiikkivideo ulkona nyt

Vuono on viiden kokeneen muusikon (Pauliina Lindell, Petteri Rajanti, Toni Hietamäki, Jussi Lehtivuori ja Antero Huttunen) kokoonpano, jonka perusideana on tehdä popmusiikkia hieman nyrjähtäneellä ja poikkeavalla tavalla. Osittain yhtyeen jäsenistön erilaisista musiikillisista taustoista (mm. Oranssi Pazuzu, Motelli Skronkle) johtuen Vuono on ajautunut popin valtavirrasta vastavirtaan, rikkomaan perinteisiä biisintekotapoja.

-”Mielestäni nyt on aika unohtaa kolmeminuuttisten pop-biisien kaava. Ajat ovat muuttuneet ja biisien rajoittaminen tiettyyn pituuteen tai muotoon edustaa mennyttä aikaa. Kappaleemme kuvaavat kaikkien yhtyeen jäsenten musiikillisia intohimoja ja ambitioita. Musiikillinen ajatus määrittää keston, ja musiikillinen muotokieli muodostuu bändin jäsenten keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Sovitamme jokaisen kappaleen sävellyksen ehdoilla genreistä ja pituuksista välittämättä”, Vuonon biisintekijä-laulaja Pauliina Lindell valottaa yhtyeen käsitystä sävellystyöstä.

Esimerkiksi yhtyeen ensisingle Skip Rope on 11-minuuttinen popkappale, jonka kautta on mahdollista ymmärtää Vuonon omintakeista musiikillista muotokieltä. Lindellin kappaleet syntyvät kollaasimaisesti hänen omista musiikillisista lähtökohdistaan, jotka koko bändi jalostaa yhteisiksi kokonaisuuksiksi. Vuono maalaa musiikillisesti laajalla väriskaalalla koko galaksin leveydeltä, mutta toisaalta yhtyeen jalat ovat juurtuneet syvälle pehmeään ja sammaleiseen metsämaahan.

Vuonon maanläheinen ja kosminen debyyttilevy White Dots ilmestyy 8.2.2019. Yhtye nähdään myös keikoilla 30.1. Helsingin Semifinalissa, 1.2. Tampereen Vastavirta-klubilla sekä Seinäjoen Rytmikorjaamolla 8.2.2019. Yhtyeen itse ohjaama video levyn nimikkokappaleesta White Dots on katsottavissa parhaillaan Svart Recordsin YouTube-kanavalla osoitteessa: