11.1.2019

Svart Records keräsi kasaridiskotuottaja Jussi Halmeen helmet ja harvinaisuudet kokoelmalle – kattava tuplavinyyli ilmestyy tammikuussa   

Svart Records julkaisee 18.1.2019 muusikko-säveltäjä-tuottaja Jussi Halmeen tuotannosta kokoelma-LP:n Funny Funk ‘N’ Disco 1983-1991, jonka on kuratoinut musiikkihistorioitsija Mikko Mattlar (Dance For Your Life, Satan In Love -kokelmat) yhdessä artistin itsensä kanssa. Julkaisu esittelee niin Halmeen omia soolojulkaisuja kuin erilaisia yhteistyöprojekteja Helen Millerin, Lori St. Johnin sekä Caronin kanssa.

Halme tutustui musiikkiin varhain. Osa kiinnostuksesta syntyi äitinsä laulaja Laila Halmeen kautta, mutta omien musiikkiopintojen ja -harrastuksen kautta Jussi Halme ajautui 1970-luvulla jazzin pariin, rakastuen samalla kosketinvetoiseen mustaan rytmimusiikkiin. Taitavalle jazz-muusikolle ei aina löytynyt töitä, joten Halme laajensi soitannollista kenttäänsä. Parikymppisenä Halme soitti iskelmälaulaja Markku Aron taustabändissä sekä Karma-yhtyeessä, jotka kiersivät taajaan kotimaisia tanssilavoja, laivoja ja -ravintoloita. Iltaisin tapahtuneen keikkailun ohella koskentinsoittajaa työllistivät studiomuusikon työ sekä televisio-ohjelmien nauhoitukset.

Ennen 1980-luvun puoliväliä Halme ymmärsi, että hänen oli valittava hyväpalkkaisen keikkamuusikon ja oman musiikin työstämisen välillä. Mika Sundqvistin MSL-studiolla hankkimallaan kokemuksella hän osti 8-raitanauhurin ja alkoi tehdä omaa musiikkia. Tehdäkseen pesäeron menneisyyteensä Halme julkaisi käyntikortikseen omakustannesinglen Funny Funk / Autumn Gold vuonna 1983.

Jatkossa Halme työsti uutta tuotantoaan muiden äänitysprojektien yhteydessä ja sai vähitellen vastakaikua englanninkielisille kansainvälisille markkinoille tähtääville disko- ja funk-biiseilleen. Samaan aikaan hän tutustui kahteen Suomessa toimineeseen brittiartistiin, Lori St. Johniin sekä Caron Barnesiin, joiden kanssa Halme työsti 80-luvun puolivälissä kappaleita kotimaisiin musiikkikilpailuihin sekä äänitteille. Nyt julkaistavalta tupla-albumilta löytyy tältä ajalta ennen julkaisematonta materiaalia, kuten Caronin Look Out, joka laulukilpailumenestyksestään huolimatta jäi aikanaan julkaisematta virallisesti.

Halme imuroi itseensä työskentelytapoja ruotsalaisista studioista ja työsti myös laulamaansa soolotuotantoa, vaikkei kokenut itseään varsinaisena solistina. Tämän jälkeen 1980-luvun loppupuolella hän suuntautui kasvamassa määrin televisio- ja mainossävellyksen maailmaan samaan aikaan, kun kanavien määrä maassamme kasvoi. Hänen maailmalta omaksumansa kansainvälinen soundi toi Halmeelle kasvavassa määrin sävellystyötarjouksia yritysmaailmasta sekä tv-tuotannoista.

Halme ei ole koskaan lopettanut oman musiikkinsa tekoa, vaan on työstänyt uutta materiaalia tähän päivään saakka ja miehen varhaistuotantoa on versioitu uudelleen myöhempien sukupolvien toimesta. Hiphop-tuottajat Misha, Monma ja 6mäki ovat päivittäneet Halmeen Funny Funk -biisin 35-vuoden tauon jälkeen ja se on kuunneltavissa YouTubessa soitteessa: https://www.youtube.com/watch? v=cRWGjudlNYc&feature=youtu.be

Kappaleen alkuperäinen versio vuodelta 1983 on kuunnteltavissa Svart Recordsin YouTube-sivuilla osoitteessa:

: