14.12.2018

Svart Records on kiinnittänyt melankolista ja kipuilevaa konepoppia työstävän HÄMÄRÄn

HÄMÄRÄ on tuore melankolista ja kipuilevaa suomenkielistä konepoppia esittävä entiteetti. Villi länsi on yhtyeen toinen sinkkubiisi, joka pyrkii kohti kirkkainta päivänvaloa Svart Recordsin mustien nahkasiipien kannattelemana. HÄMÄRÄ nousi Ville Erikssonin ja Nina Niskalan vuonna 2014 perustaman SVRINA-nimisen, englanninkielellä tunnelmoineen projektin pohjalta. Taustalta löytyy siis usean vuoden tiivis yhteistyö, mutta ensimmäistä HÄMÄRÄn kappaletta alettiin hahmotella vasta vuoden 2017 kesän koleudessa.

HÄMÄRÄn kappaleet syntyvät Ninan ja Villen kotikaupunkien pitkästä välimatkasta huolimatta, hyvin etenevänä post-produktiivisena yhteistyönä. HÄMÄRÄn omaleimaisessa tyylissä yhdistyy moderni raikkaus, 80-luvun videopelinostalgia, haikea melankolisuus, kahvin lailla koukuttavat kertosäkeet, sekä riittävä annostus kokeellisuutta. Villi Länsi -kappaleessa Nina Niskalan sanoitukset ja persoonallinen, tummanpuhuva laulu täydentävät Ville Erikssonin tuottaman, rouhean, Commodore 64 -henkisesti jytäävän bittimurskeen omintakeiseksi ja tarttuvaksi kokonaisuudeksi.

HÄMÄRÄn itsenäisesti julkaisema ensisingle Ukkonen sai loistavan vastaanoton muun muassa Yle X:n Miikka Koiviston Uuden Musiikin Vaihtoehto -ohjelmassa ja onnistui luikertelemaan Spotifyn soittolistojen salaiseen maailmaan. Svart Records julkaisee HÄMÄRÄn toisen singlen Villi länsi digitaalisena 14.12.2018 ja se on kuunneltavissa musiikkilehti Rumban verkkosivuilla sekä Spotifyssa:

Svart Recordsin Hämärä vie villiin länteen – ja on jotain aivan erilaista, mitä levy-yhtiöltä on totuttu kuulemaan