14.11.2018

Cleaning Women julkaisee uuden levyn 10 vuoden tauon jälkeen

Einstürzende Neubautenin Alexander Hacken miksaama albumi julkaistaan tammikuussa

Siivoojarobotit ovat täällä taas. Lähes kymmenen vuoden odotuksen jälkeen itsetehdyillä soittimilla operoivalta Cleaning Women -yhtyeeltä ilmestyy uusi albumi, Intersubjectivity, jonka Svart Records julkaisee tammikuun puolessa välissä. Yhtyeen itsensä tuottaman levyn on miksannut Alexander Hacke, joka tunnetaan saksalaisen industrial-pioneeri Einstürzende Neubautenin riveistä. Hacken ja Kliinareiden yhteistyön tuloksena albumilla kuullaan Cleaning Womenin omintakeista soundia orgaanisempana kuin koskaan.

-“Pyrimme saamaan Cleaning Womenin kuulostamaan levyllä siltä miltä se meidän korvin kuulostaa livenä. Halusimme mennä romuinemme hienoimpaan studioon mitä lähistöltä löytyy saadaksemme soittimiemme hienovireisimmätkin nyanssit kuultaville. Äänitimme levyn Jyri Riikosen valvovan silmän alla upouudessa E-Studiossa Sipoossa. Päällekkäisäänitykset jätimme studiossa minimiin. Romujen kolinaan jo vuosikymmeniä perehtynyt Alexander Hacke onnistui kaivamaan musiikistamme esiin olennaisen. Äänitykset kestivät vain viisi päivää, samoin miksaus, joten levytysprosessi tuli tehtyä intuitiolla ja särmiä hiomatta. Siksi lopputulos kuulostaa intergalaktisen freesiltä“, kommentoi yhtye.

Alexander Hacke itse kommentoi kokemustaan näin:
“- Working with the Cleaning Women was a wonderful experience all around. This Finnish trio is a unique outfit with an innovative agenda, inventing and building their own instruments, while delivering solid, danceable and very entertaining music. They are fearless, cranky with a great sense of humor and that they really are three handsome gentlemen didn’t bother me one bit.”

Edellisen levyn U jälkeen yhtye on viettänyt aikaa lukuisten poikkitaiteellisten projektien kimpussa, johon on kuulunut mykkäelokuvasäestyksiä, musiikkia dokumentteihin ja fiktioelokuviin sekä soittanut yli 500 konserttia yli 20 maassa. Taiteilijaryhmänä Cleaning Women on ollut mukana mm. Mexico Cityssä vuonna 2014 järjestetyssä Parallax-näyttelyssä, joka esitteli kattavasti suomalaista nykytaidetta.

Uutta levyä ennakoivasti Cleaning Women järjestää Cleanland-nimisen näyttelyn 30.11.2018–29.1.2019 Tiketti Galleriassa Helsingissä. Näyttelyssä tulee olemaan esillä Cleaning Womenin nykyisen kokoonpanon (CW01, CW03 ja CW04) yhteistä 20-vuotista taivalta peilaavia artefakteja, kuten yhtyeen instrumentteja, videotaidetta että myös muita yllätyksiä.

Svart Records julkaisee yhtyeen neljännen albumin Intersubjectivity 18.1.2018. Levy tulee ennakkomyyntiin 23.11.2018.

Cleaning Womenin levynjulkaisukiertue alkaa tammikuussa ja jatkuu kevään mittaan kattavasti koko maahan. Levyn julkaisua juhlitaan Helsingin Tavastialla 3.1.2019, jonka jälkeen yhtye nähdään Tampereen Klubilla 4.1 ja 5.1. Porin Validi Karkia -klubilla. Sen jälkeen keikkoja on Hämeenlinnan Suisto-klubilla 10.1. sekä 11.01. Lahden Torvessa. Esimakua tulevalta albumilta on maisteltavissa Playoff-kappaleen verran Svart Recordsin YouTube-kanavalla osoitteessa:
 
www.cleaningwomen.com
https://www.facebook.com/cleaningwomen/

Pressikuva (kuvaaja: Klaus Welp) 
https://drive.google.com/open?id=1FHey2m3v_9ZR5ReLporYpplZafKfFVg8

Cleaning Women – julkaisukeikat 2019
03.01. Helsinki, Tavastia
04.01. Tampere, Klubi
05.01. Pori, Validi Karkia -klubi
10.01. Hämeenlinna, Suisto-klubi
11.01. Lahti, Torvi

Cleanland – näyttely
Tiketti Galleria
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki
30.11.–29.1.2019
ma-pe 11–18
https://www.facebook.com/events/335507493917999/