12.11.2018

Tuomiopäivän boogieta soittava Musta Risti julkaisee uuden albumin perjantaina

Levy kuunneltavissa nyt ennakkoon Svart Recordsin Soundcloud-sivuilla

Musta Ristin uusi levy on esiapokalyptinen kosminen matka raunioituneen maailman läpi, jossa kaikuu vanhakantaisen rokin sabbathiaaninen messu sekä modernin fuzz-rockin jylhyys. Marraskuussa ilmestyvän levyn kappaleet on äänitetty useassa eri sessioissa jo viime vuoden aikana. Jos tammikuussa 2016 ilmestynyt debyyttilevy on yhtyeen mukaan eräänlainen alkuaikojen best of -äänite, niin uusi albumi on eräänlainen soundtrack sen jälkeisen kahden vuoden aikana syntyneistä kappaleista.

Musta Ristin uusi levy nojaa toisaalta doom metallin perinteeseen sekä toisaalta taas hillittömään grooveen ja rokkaavaan musiikilliseen muotokieleen. Yhtyeen toinen albumi ei anna armoa, vaan kaappaa kuuntelijan pelkääjänpaikalle seuraamaan, kuinka tuomiopäivänkoneen kuljettaja koettaa käsitellä omaa päänsisäistä helvettiään samalla, kun peto ottaa vallan ja maailman ylle vyöryy maailmanlopun uhka.

Musta Risti nähdään levyjulkaisukeikoilla Worship Volume -festivaalilla Lahden Torvessa 30.11, 7.12. Helsingin Mascotissa sekä 24.1.2019 Jyväskylä Lutakossa Luciferin kanssa. Svart Records julkaisee yhtyeen omaa nimeään kantavan albumin 16.11.2018 ja se on kuunneltavissa parhaillaan metallilehti Infernon sekä Svart Recordsin verkkosivuilla.