16.10.2018

Nuoret tyylikkäät rentut – Svart Records julkaisee Rue Morguen debyyttilevyn marraskuussa

Svart Records on kiinnittänyt artistikatraaseensa nuoren, energisen ja voimakassoundisen kasaripost-punkista sekä goottimusiikista innoituksensa ammentavan Rue Morgue -yhtyeen. Bändin anteeksipyytelemättömässä ulosannissa yhdistyvät Killing Joken alkupään tuotannon rujous, marssittavat rytmit ja tarttuvat pop-melodiat. Nämä tyylikkäät nuoret rentut eivät vietä aikaansa treenikämpillä biisejä hiomassa, vaan ennemminkin maleksivat Kallion keskikaljakuppiloissa.

Rue Morgue kuitenkin haluaa tehdä pesäeron kotimaiseen postpunk- tai goottiskeneen, vaan kokee itsensä enneminkin punk-bändinä, koska jäsenistöllä on juuret punkrock-bändeissä. Toisaalta bändi kokee irtautuneensa pikkuhiljaa myös punk-juuristaan.

-”Ensimmäinen ero on se, että näytetään erilaiselta kuin muut bändit. Tyylikkyys kuuluu vahvasti bändin lookkiin, ei pelkkään musaan. Bändipaidoissa ei keikkoja vedetä. Ei pukeuduta pelkästään bändiä varten, vaan me eletään tätä hommaa”, yhtyeen rumpali Waldemar Blommendahl kertoo.

Vaikka Rue Morguen soundimaailma nojautuu osittain postpunk- ja goottirock elementteihin, niin sanoituksellisesti yhtye elää tätä päivää eikä edes yritä havitella vaikeaselkoista taidebändi-imagoa.

-”Meidän musassa puretaan elämää määrittävän ahdistuksen ja masennuksen aiheuttavaa vihaa sekä ärtymystä. Musiikin aggressiivisuus tulee siitä. Emme koiteta olla mitenkään tarkoituksellisen rankkoja. Välillä teemme pop-biisejä ja toisinaan rankempaa tykittelyä – ja uudella levyllä on niitä molempia.

Rue Morguen omaa nimeään kantava debyyttialbumi ilmestyy 23.11.2018 ja Svart Records julkaisee sen CD:nä, LP:nä sekä digitaalisissa formaateissa. Yhtyeen ensimmäinen digitaalinen single Et voi mua pelastaa ilmestyy 16.10.2018 ja raidalla kuullaan muiden muassa Autiomaa, Puhelinseksi ja Romanssi -yhtyeistä tuttu Otto Mikkola taustalauluissa. Kappale on kuunneltavissa parhaillaan Svart Recordsin YouTube-kanavalla: