24.8.2018

Kauko Röyhkä & The Bootsilta toinen single – luvassa myös uusi levy, kirja ja keikkoja

Kauko Röyhkä tekee paluun The Boots -yhtyeensä kanssa tulevana syksynä neljän vuoden julkaisutauon jälkeen. Kauko Röyhkän & The Boots -yhtyeen ensimmäinen yhteinen albumi Etelän peto ilmestyi vuonna 2014 ja ensi syyskuussa ilmestyy kombinaation toinen kokopitkä albumi Maantie, joka julkaistaan 14.9.2018.

Röyhkä kertoo uudesta albumista ja sen synnystä seuraavasti:

-”Maantie on ihan perus rocklevy pienillä countrymausteilla. Se syntyi varsin vaivattomasti hajanaisista sessioista, joita järjestettiin parin vuoden aikana pienissä kotistudioissa Oulussa ja Tampereella. The Boots on countryvaikutteinen bändi, joten muutamat biisit painottuivat siihen suuntaan. Seksikäs nainen, Pikkuserkku ja Hevoset sumussa ovat Jarmo Heikkisen ja minun yhteistyötä. Jape soitti jo ekalla Kuusrockin keikallani kesällä 1980 ja on sen jälkeen ollut mukana monilla levyilläni. Hän on koonnut Maantien levytykseen hienon joukon muusikoita, joista suurin osa oli mukana jo edellisellä albumillamme Etelän pedolla. Joona Lukala hoiti tälläkin kertaa levyn viimeistelyn ja miksaamisen studiossaan Liedossa. Kansikuva on Olgan ottama. Istun siinä georgialaisen tienvarsikahvilan muovituolilla. Olen hyvin tyytyväinen Maantiehen, se on taas minun tuotannossani jotain uutta ja hieman erilaista. Ja täytyy sanoa, että olen jälleen kerran pirun onnekas kun saan työskennellä näin lahjakkaiden ihmisten kanssa”.

Röyhkän syksy on kiireinen, sillä Like Kustannus julkaisee miehen uuden Maan korvessa kulkevi -romaanin syyskuun lopulla. Lisäksi Kauko Röyhkä & The Boots nähdään loppuvuodesta keikoilla ympäri maan. Uuden albumin julkaisua juhlitaan 15.9. Oulun Kaupungin teatterissa sekä 10.10. Helsingin Tavastia-klubilla.

Kauko Röyhkä & The Bootsin kantrihenkinen kappale Hevoset sumussa ilmestyy digitaalisesti 24.8.2018 ja on parhaillaan kuunneltavissa myös Spotifyssa sekä Svart Recordsin Soundcloud-kanavalla osoitteessa.

https://www.facebook.com/Kauko-R%C3%B6yhk%C3%A4-virallinen-160605993987116

https://www.facebook.com/Kauko-R%C3%B6yhk%C3%A4-The-Boots-1467494120145715