21.8.2018

Svart Records julkaisee SE-yhtyeen legendaarisen Pahaa unta? -albumin uudelleen

Yari ja Litku-Klemetti & Tuntematon Numero soittavat minikiertueen julkaisun kunniaksi

Yari sekä Litku-Klemetti & Tuntematon Numero lyövät hynttyyt jälleen yhteen viikon ajaksi, kun kokoonpano Se Tuntematon Numero esittää kokonaisuudessaan SE-yhtyeen legendaarisen Pahaa unta? -albumin vuodelta 1980. Svart Records julkaisee samaisen teoksen laulaja-biisintekijä Yarin kirjoittamin saatetekstein ja rajoitettuna vinyylipainoksena lokakuun puolessa välissä.

SE:n ensimmäisen albumi …ja me tehtiin rakkautta oli aikanaan arvostelumenestys, joka toi mukanaan keikkoja ja julkisuutta, mutta bändi ei pystynyt hyödyntämään nousukiitoa kokoonpanovaikeuksiensa vuoksi. Kun uuden rumpalin kanssa olisi pitänyt opetella koko materiaali uudelleen, niin yhtyeelle oli helpompaa koota keikkasetti muusta levytetystä lainamateriaalista sekä uusista biiseistä, joita syntyi vauhdilla. Näistä uusista kappaleista rakentui bändin toinen levy, Pahaa unta?.

Pahaa unta? ilmestyi 5.5 1980 ja sai niin innokkaita kuin varauksellisia arvioita. Albumin sanoitusten tummia aiheita kritisoitiin, toisaalta levylle syntyi hyvin innokas kannattajakunta. SE ei koskaan hyödyntänyt toisen täyspitkän levynsä kaksinaista palautetta hyväkseen ja osa levyn kappaleista, kuten Varjot, ei koskaan esitetty keikoilla. Vain vuotta myöhemmin SE oli kehittynyt aivan toisenlaiseen suuntaan ja soundiin. Svart Records julkaisee Pahaa unta? -albumin rajoitettuna vinyylipainoksena 19.10.2018, jonka jälkeinen kiertue alkaa 24.10. Tavastialta edeten Espoon Kulttuurikeskuksen (25.10) ja Jyväskylän Lutakon (26.10) kautta Tampeeen Klubille, jonne myös minikiertue päättyy 27.10. Ennakkoliput keikolle ovat myynnissä parhaillaan.

Se Tuntematon Numero” esittää kokonaisuudessaan SEn “Pahaa unta?” -albumin -kiertue

24.10 Helsinki, Tavastia

25.10 Espoo, Kulttuurikeskus – Louhisali

26.10 Jyväskylä, Lutakko

27.10 Tampere, Klubi