15.8.2018

Kotimaisen noiserockin nousukas Throat Svart Recordsille ja jenkkirundille

Throatin pian ilmestyvä levy Bareback suuntaa yhtyettä uusille musiikillisille vesille, joilla yhtye ei ole koskaan aiemmin seilannut. Uusi päivitetty kokoonpano on tulisempi versio aiemmasta, sekoitus 90-luvun noise rockia, melodista post-hardcorea ja indierockia. Toisaalla yhtye liikkuu myös mukavuusalueensa ulkopuolella, maustaen melukeitostaan jopa AOR-maustein. Lopputulos ei ehkä miellytä kaikkia, mutta toisaalta mikä voisi olla hauskempaa kuin kuunnella kitaravallia, joka kuulostaa lähinnä särkyvälle lasille. Riitasoinnut ja instrumenttien kierto on yhä Throatin musiikin keskiössä, mutta toisaalla kokeilunhalu, dynamiikkakikkailu, harmoniat ja jopa koneet saavat Barebackilla oman paikkansa.

Bareback-albumin julkaisukiertue alkaa elokuun lopulla Yhdysvalloista, jonka jälkeen yhtye nähdään myös Suomessa. Throat on ehtinyt aiemmin kiertää Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Belgiassa sekä soittanut muiden muassa Brainbombsin, Torchen, Unsanen sekä Big Businessin kanssa.

Bareback albumi nauhoitettiin Tom Brooken johdolla Tonehaven studiolla Jyväskylässä, miksauksesta piti huolen mm. Unsane, Converge, Cult of Luna -äänitteiltä tuttu Andrew Schneider ja masteroinnista vastasi Carl Saff (Big Business, Kowloon Walled City, Unsane).

Svart Records julkaisee Throatin Bareback albumin 31.8.2018. Esimakua albumilta on kuunneltavissa Born Old -biisin verran Svart Recordsin YouTube-sivuilla osoitteessa:

https://ihatethroat.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/ihatethroat/

Throat – keikat

17.8. Brooklyn, NY, Saint Vitus Bar

18.8. Philadelphia, The Barbary

19.8. Baltimore, The Ottobar

20.8. Cleveland, The Euclid Tavern

21.8. Madison, Art In

22.8. Minneapolis, Hexagon Bar

23.8. Chicago, Burlington Bar

24.8. Milwaukee, Triple Eye Industries Festival

25.8. Detroit, Cellarmen´s

6.10. Helsinki, Kuudes Linja

Throat – Born Old