21.5.2018

Kesä tulee uudestaan – yhtyeen toinen albumi ennakkokuuntelussa

Jos vuonna 2014 perustetun, post-punkista ja uudesta aallosta ammentavan Kesän keväällä 2015 ilmestynyt nimetön debyyttialbumi nojasi yhtyeen jäsenten nuoruusvuosien nostalgiaan ja muistijälkien mosaiikkiin, vaelletaan Aukealla temaattisesti yön ja valveen aikaansaamissa muuntuneissa tajunnantiloissa.

Aukean kuvaamien aamuyön tuntien vaihtoehtoisessa todellisuudessa loisteputket valaisevat metsän sydämestä siintävää hakkuualuetta, lootuksenkukat kasvavat kulkijan jalanjäljistä ja yhdeksättä ilmansuuntaa paikannetaan lähettämällä savumerkkejä tietoisuuden konehuoneeseen. Aukea on paitsi kurkkuun takertunut käsky etsiä ja avata itse solmittuja solmuja, myös tila, josta mikään mennyt ja nykyinen ei löydä piilopaikkaa.

Eetu Blomqvistin, Antti-Ville Muurmanin, Kimmo Saastamoisen, Toni Salmisen ja Santeri Suomisen muodostama yhtye on tuottanut Aukean yhdessä kokeellista hiphoppia esittävän Ronskibiitin Antti Sattan kanssa. Rooliaan yhtyeen yleissoinnin sisällä kasvattaneiden sekvensoitujen syntetisaattoreiden ja kirurgisella tarkkuudella sykkivien rumpukoneiden lisäksi albumi erottuu edeltäjästään äänimaisemansa orgaanisuuden ja monitasoisuuden puolesta.

Toukokuun lopussa ilmestyvää albumia edelsi single Tulta tuijotin. Niklas Sandströmin ja Kimmo Metsärannan kappaleesta ohjaama musiikkivideo kumartaa Andrei Tarkovskin Stalker-elokuvan viimeisten minuuttien majesteetilliselle pysähtyneisyydelle”, ja se on katsottavissa Svart Recordsin YouTube-sivulla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=FYUCSH31ypw

Kesän Aukea on kuunneltavissa parhaillaan Svart Recordsin Soundcloudissa sekä rocklehti Rumban verkkosivuilla:

Kesä on todellakin tulossa nyt – vedenpitävät todisteet tästä klikkaamalla!

https://www.facebook.com/kesahelsinki/