5.4.2018

Pohjoinen Alanko-yhtyeen ainutlaatuinen musiikkilyhytelokuva ensi-illassa nyt

Tulevaisuuden postapokalyptisia nomadeja muistuttavat hahmot kokemassa kaupungin sielua

Musiikkilyhytelokuva kolmen shamaanin matkasta talvisessa, yöllisessä kaupungissa. Elokuva kuvaa kappaletta tulkitsevien Ismo Alangon, Kimmo Pohjosen ja Tuomas Norvion reittejä raitiovaunukiskoilla kulkevilla valaistuilla esiintymislavoilla toistensa luo.

Videon voit katsoa tästä: www.youtube.com/watch?v=q1LV93bHeGI

Pohjonen Alanko-yhtye on julkaisemassa Northern Lowland vinyyli-ep:n ja samassa yhteydessä tuodaan julki ohjaaja ja käsikirjoittaja Klaus Welpin ideoima uusi musiikkivideo.  Lyhytelokuvassa kolme mystistä hahmoa levitoivat liikkuvilla ja itsevalaisevilla kappaleilla läpi oudon tyhjän yöllisen Helsingin.  Alkukantainen ja lähes sanaton musiikki kuljettaa katsojan miesten mukana asumattoman näköisten kerrostaloblokkien välistä tyhjiä katuja pitkin. Herää kysymys, missä kaikki ihmiset ovat? Ovatko he nukkumassa vai onko tapahtunut jotain vakavampaa – missä ajassa liikutaan? Tulevaisuuden postapokalyptisiä nomadeja muistuttavat hahmot kokevat kaupungin sielua ja kommunikoivat rajusti sen kanssa matkalla kohti yhteistä päämääräänsä ja toistensa yhteyttä.

Erikoislaatuinen musiikkivideoprojekti toteutettiin pääosin Lapinlahden entisessä mielisairaalassa toimivien ammattilaisten voimin. Video kuvattiin Helsingin kaupungin ja HKL:n ystävällisellä avustuksella kolmena pakkasyönä raitiovaunuliikenteen ollessa yötauolla kello 02-05 välillä.

Varsinaisia kuvauksia ennen kauko-ohjattavaa, valaistua sähköresiinaa rakennettiin ja testattiin useiden kuu- kausien ajan Lapinlahden sairaalan sisätiloissa ja raitiokiskoilla. Renkaat, moottorit ja ohjausmekaniikka modifioitiin kahdesta sähkökäyttöisestä longboard-rullalaudasta.

Kahdeksanrenkaisen telipyörästön ja laitteen rungon päälle valmistettiin pleksimuovinen valolaatikko, joka valaistiin sisältäpäin 400:n led-lampun voimin. Sähkövirran laitteet saivat rakenteisiin piilotetuista seitsemästä ladattavasta akusta. Kuvaustilanteessa valoresiinan liikettä säädeltiin kahdella kauko-ohjaimella.

Kiskoliikenteen asettamasta tiukasta aikataulusta johtuen kuvaussuunnitelma ja kuvakäsikirjoitus laadittiin tarkkaan. Seitsemän hengen kuvausryhmä ja liikenteenohjaajat liikkuivat etukäteen koordinoituja reittejä kolmella kuvausautolla ja yhdellä trailerilla muusikkojen edetessä tahoillaan öisen kaupungin halki kohti yhteistä elokuvan päätepistettä.

Kahdeksan minuuttinen musiikkivideo on kuvattu kokonaisuudessaan aidossa, öisessä katukuvaustilanteessa. Svart Records julkaisee huhtikuun loppupuolella Ismo Alangon, Kimmo Pohjosen sekä äänisuunnittelija Tuomas Norvion kollektiivisen shamanistis-elektronisen improvisaation lopputuloksen Northern Lowland vinyylinä ja digitaalisena tallenteena.

Levyn ennakkotilaus: https://svartrecords.com/product/northern-lowland-3/#

Pohjonen Alanko –  Northern Lowland -musiikkivideo

www.youtube.com/watch?v=q1LV93bHeGI

***

https://www.ismoalanko.com/

http://kimmopohjonen.com/

https://www.facebook.com/kimmopohjonen/

Pohjonen Alanko –  Northern Lowland-musiikkivideo

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Klaus Welp

Tuotantoyhtiö: Welp Oy

Apulaisohjaaja: Sami Laitinen

Kuvaaja: Jari Järvi

Valoresiinan tekniikka: Risto Puurunen

Musiikki ja esiintyjät: Ismo Alanko, Tuomas Norvio, Kimmo Pohjonen

Musiikin äänitys ja miksaus: Tuomas Norvio

Musiikin masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox Studios

Kamera-auton kuljettaja: Henrik Kovanen

Lavan valaisutekniikka: Taina & Mika Nikula / Un-Neon Oy

Pukusuunnittelija: Tero Jartti

Maskeeraaja: Maija Kivi

Kuvauspaikkajärjestäjä: Ville Iissalo

Atmos Infernon toimitus: Rostislav Aalto / Zen Media

Värimäärittely: Anssi Rautio / James Post Oy

Visuaalinen jälkituotanto: James Post Oy