23.3.2018

Pelko paremmasta tulevaisuudesta – Svart Records julkaisee Itä-Hollola Installaation toisen levyn

Hollolasta ja Sulkavalta Helsinki-Turku -akselille kotiutunut Itä-Hollola Installaatio on kiinnitetty Svart Recordsin artistikatraaseen. Yhtye edennyt urallaan nopeasti ja ehti jo perustamisvuotenaan 2016 julkaisemaan debyyttilevynsä Elävien Aalloilla (Sound of Finland) sekä esiintyä muiden muassa Flow sekä H2Ö –festivaaleilla.

Maaliskuun lopussa ilmestyvä toinen levy, Pelko paremmasta tulevaisuudesta, syntyi välittömästi ensimmäisen levyn jälkeen. Jos yhtyeen ensimmäistä levyä voidaan pitää biisintekijä Robert Niemistön sooloprojektina, niin uudella levyllä kappaleiden sovittaminen on tehty koko bändin voimin. Toisen albumin lopputuloksen kannalta merkittävä henkilö oli sen äänittäjä ja miksaaja Otto Kouvonen, joka uskaliaasti lähti kokeilemaan uusia soundeja. Itä-Hollola Instalaation ja äänimiehen saumattoman yhteispelin tuloksena syntyi mukavan tunkkainen äänimaailma, joka istuu yhtyeen mukaan erinomaisesti levyn teksteihin.

Levyn sanoituksellista maailmaa yhtyeen nokkamies Robert luonnehtii: “Sieltä löytyy masennusta ja kaikkea muuta ikävää, mistä kokemusta löytyy, toki unohtamatta valon pilkahduksia ja paikoittaista huumoriakin. Me toivomme, että tätä levyä voisi kuunnella kuka tahansa ja repiä biiseistä sekä meiningeistä vähän sitä mystistä fiilistä… mikä se ikinä onkaan”.

Svart Records julkaisee Itä-Hollola Installaation Pelko paremmasta tulevaisuudesta albumin vinyylinä, CD:nä ja digitaalisena 29.3.2018. Yhtye soittaa levyjulkaisukeikkansa Helsingin Korjaamolla yhdessä Seksihullut-yhtyeen kanssa 31.3 ja ennakkoliput keikalle myy Tiketti.

Yhtyeen uusi levy on kuunneltavissa Soundin sivuilla:

Toimeentulorockia ja Brian Jonestownin verilöylyä – ennakkokuuntelussa nyrjähtäneistä aiheista laulava Itä-Hollola Installaatio